Dmitri Kozak: Vlad Plahotniuc a fost cel care a propus federalizarea R. Moldova

Moscova este dispusă să restabilească relaţiile bilaterale cu R. Moldova, care au ajuns să fie „îngheţate” în ultimii ani din cauza lui Plahotniuc şi a fostei guvernări PD, afirmă vicepremierul rus.
Dmitri Kozak, vicepremierul Federaţiei Ruse
Dmitri Kozak, vicepremierul Federaţiei Ruse (facebook.com/Dodon Igor)

Vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitri Kozak a declarat luni, 24 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute împreună cu Igor Dodon că Vlad Plahotniuc a fost cel care i-a propus federalizarea Republicii Moldova, iar Rusia este mulţumită de faptul că acesta a părăsit ţară.

„Plahotniuc mi-a dat un plic cu propunerile sale privind federalizarea. A fost ideea lui. Poziţia noastră este că R. Moldova a fost capturată de un criminal. Noi suntem mulţumiţi că acest criminal a părăsit ţara", a adăugat oficialul rus precizând că se va face tot posibilul ca fostul lider PD anchetat pe teritoriul Rusiei să fie pedepsit potrivit legii.

În concluzie, Dmitri Kozak a menţionat că Moscova este dispusă să restabilească relaţiile bilaterale cu Republica Moldova, care, în opinia lui, au ajuns să fie „îngheţate” în ultimii ani din cauza lui Plahotniuc şi a fostei guvernări PD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe