Igor Dodon neagă că Rusia ar fi implicată în preluarea Aeroportului

Ar fi la limita trădării de patrie să transferi cu bună ştiinţă un aeroport unor potenţiali rivali. Este o mare îngrijorare această turnură de situaţie, iar costurile şi responsabilitatea trebuie să şi-o asume preşedintele Igor Dodon, afirmă Mihai Popşoi.
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova (facebook.com/I. Dodon)

După valul de critici şi învinuiri precum că ar fi vândut aeroportul ruşilor, preşedintele Igor Dodon a declarat că miliardarul rus Andrei Goncearenko noul proprietar al ”Avia Invest” ar fi omul deputatului Ilan Şor, beneficiarul iniţial al companiei care a concesionat Aeroportul Internaţional Chişinău, Rusia nefiind implicată în acest proces.

În cadrul unei emisiuni televizate de la NTV Moldova, acesta a menţionat că Goncearenko are probleme mari în Federaţia Rusă şi a încercat să-şi facă cetăţenia prin investiţii în Republica Moldova pe vremea lui Plahotniuc, „dar regimul a căzut şi nu a mai ajuns să o obţină”.

„Nu voi accepta ca instituţiile statului să facă compromisuri cu cineva, indiferent că 'investitorul' vine din Europa, Rusia, America sau din alte părţi. Aeroportul Internaţional Chişinău a fost dat ilegal în concesiune unei grupări criminale şi el trebuie să revină înapoi la stat”, a adăugat şeful statului precizând că nu va permite ca grupările infracţionale să ajungă să deţină obiective strategice în Republica Moldova.

În context, deputatul PAS Mihai Popşoi a notat că riscurile la adresa securităţii Republicii Moldova ar fi mult prea mari ca un obiectiv de importanţă strategică să ajungă pe mâinile unor forţe care au deja trupe prezente pe teritoriul ţării şi sunt în război deschis cu Ucraina.

„Ar fi la limita trădării de patrie să transferi cu bună ştiinţă un aeroport unor potenţiali rivali. Este o mare îngrijorare această turnură de situaţie, iar costurile şi responsabilitatea să şi-o asume preşedintele Igor Dodon”, a conchis parlamentarul.