Igor Dodon, despre arestul lui Morari: Nu comentez arestarea persoanelor „care au fost alături sau au slujit fostul regim”

Igor Dodon, preşedintele R. Moldova
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova (facebook.com/Igor Dodon)

Preşedintele Igor Dodon a respins afirmaţiile că ar avea vreun rol în arestarea şefului suspendat al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, pe care Procuratura Generală în acuză de protejarea fostului lider democrat fugar Vlad Plahotniuc când acesta se afla la putere.

„Eu nu vreau să comentez procesele persoanelor care au fost alături sau au slujit fostul regim (...). Eu nu mă implic, nu m-am implicat şi nu o voi face”, a declarat presei de la Chişinău Igor Dodon, după ce a participat la o şedinţă a conducerii PSRM.

Potrivit Radio Europa Liberă, şeful statului a mai notat că reforma justiţiei „este pe calea cea bună” după recenta preluare a şefiei Procuraturii Generale de către Alexandr Stoianoglo descris de preşedinte drept un „procuror independent”.

Viorel Morari susţine că dosarul său ar fi unul politic, dar „poate fi şi o reglare de conturi” şi „posibil, nu este exclus” că reţinerea sa are legătură cu deschiderea dosarului privind finanţarea Partidului Socialiştilor.

Igor Dodon şi Ion Ceban au participat marţi la şedinţa consiliului politic al Partidului Socialiştilor, cu toate că nu ar mai fi membri de partid după ce au preluat funcţiile.