Alexandr Stoianoglo: Fără susţinere politică Viorel Morari nu şi-ar fi permis să conteste acţiunile Procurorului General

Alexandru Stoianoglo, procurorul general al R. Moldova
Alexandru Stoianoglo, procurorul general al R. Moldova (facebook.com/Igor Dodon)

Procurorul General al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo consideră că Viorel Morari, ar avea susţinere politică, de aceea şi-a permis să facă diferite declaraţii şi acţiuni referitor la suspendarea sa din funcţia de şef al Procuraturii Anticorupţie.

„Unii procurori, printre care şi Viorel Morari, au ieşit din zona de confort şi, având o anumită susţinere politică, au început să se ocupe de populism.

Eu sunt convins că fără susţinere politică domnul Morari nu şi-ar fi permis asemenea lucruri ”, a declarat acesta în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8 precizând că în sistemul procuraturii, unde este o ierarhie administrativă clară, procesuală, există anumite reguli de joc, iar procurorii nu se comportă astfel.

Alexandr Stoianoglo a subliniat că până la numirea sa în funcţie în Procuratura Anticorupţie (PA) şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze speciale (PCCOCS) nu exista supremaţia legii, nu se respectau drepturile şi interesele cetăţenilor, fiind urmăriţi oameni, distrugându-se business-ul oamenilor şi companii. „În aceste procuraturi oamenii câştigau bani.”

„Dacă în rezultatul verificării se va stabili că au fost încălcate grav drepturile şi interesele oamenilor, legate de drepturile de bază: dreptul la libertate, la circulaţie liberă, dacă se va stabili că nu a existat o anchetare transparentă a multor dosare, că oamenii s-au aflat cu anii sub arest, atunci faţă de domnul Morari, vor fi întreprinse măsuri de ordin organizatoric”, a adăugat Procuror General de la Chişinău.

Amintim că procurorul-şef anticorupţie, Viorel Morari a fost delegat pe termen de o lună la Procuratura Generală, având în vedere că Alexandr Stoianoglo, a dispus efectuarea unui controlul complex al activităţii Procuraturii Anticorupţie şi PCCOCS, acţiuni care au fost contestate de către Morari în instanţă de judecată, care nu a dat curs cererii depuse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe