Igor Dodon: Ar fi logic ca PSRM şi ACUM să vadă ce ar putea face pentru a schimba guvernarea

Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi
Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi (facebook.com/Igor Dodon)

Preşedintele Igor Dodon consideră că socialiştii au ocupat o poziţie corectă prin faptul că nu vor purta negocieri cu niciun partid care a ajuns în Parlament şi nu vor înainta propuneri până când Curtea Constituţională a Moldovei nu se va exprima cu privire la rezultatele alegerilor şi nu va valida mandatele.

„Presupun că ar fi logic ca PSRM şi opoziţia „de dreaptă” să vadă ce ar putea face împreună împotriva actualei guvernări. Ei au multe deosebiri şi divergenţe principiale, însă este şi ceva ce îi uneşte: şi socialiştii, şi ACUM au declarat că vor face tot posibilul pentru a schimba guvernarea”, scrie şeful statului pe pagina sa de Facebook, notând însă „cu regret” că blocul ACUM „îi atacă în permanenţă pe socialişti, pe mine personal şi familia mea”.

Viitorii deputaţi socialişti au semnat, marţi, o declaraţie comună în care promit că vor „lucra în noul Parlament numai în cadrul unei singure echipe unite – cea a fracţiunii PSRM.”

În context, expertul de la Transparency International Moldova, Veaceslav Negruţă a ţinut să sublinieze că toţi aleşii din lista lui Dodon au semnat personal că "nu se vor vinde" în mod individual. „Dreptul de "vânzare" îi aparţine lui Dodon, fie la bucată, fie la pachet. Ca la piaţă. Cuibuşor de nebunii şi nu politică.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe