Ianukovici ar putea numi un premier a cărui fiică a fost botezată de Putin

Viktor Ianukovici
Viktor Ianukovici (Alexander KHUDOTEPLY / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
22.06.2012

Discuţiile ruso-ucrainene privind preţul gazelor se desfăşoară într-o atmosferă tensionată înainte de întâlnirea din 27 iunie dintre premierii Dmitri Medvedev şi Mykola Azarov, dar acesta din urmă ar putea fi înlocuit de Viktor Medvedciuk, a cărui fiică a fost botezată de Vladimir Putin.

Kievul speră că lucrurile se vor îmbunătăţi până la mijlocul lunii iulie, când este programată o întâlnire între Vladimir Putin şi Viktor Ianukovici. Până atunci, preşedintele ucrainean ar putea numi un premier ”mai comod” pentru Rusia, Viktor Medvedciuk, scrie Nezavisimaia Gazeta.

Medvedciuk a declarat miercuri televiziunii ruse NTV că Putin este naşul uneia dintre fiicele sale. Această declaraţie a alimentat speranţele că legăturile de rudenie ale lui Viktor Medvedciuk cu liderul de la Kremlin vor fi de ajutor pentru Ianukovici, în încercarea sa de a rezolva problemele cu Rusia, în special în ceea ce priveşte preţul gazelor.

În urmă cu câteva săptămâni, Azarov a anunţat că Rusia este gata să ia în considerare argumentele Ucrainei privind reducerea preţului la gazele ruseşti. Însă, bugetul anual aprobat anul acesta de Guvernul de la Kiev prevede o reducere a importurilor de gaz, la 27 de miliarde de metri cubi. Premierul Azarov a precizat că Ucraina nu poate cumpăra gaze la un preţ care a fost calculat pe baza ”unei formule incorecte” stabilită de Iulia Timoşenko, în 2009.

Pe de altă parte, şeful Gazprom, Alexei Miller, a declarat că în contractul semnat între cele două ţări este prevăzut un import de 40 de miliarde de metri cubi. O sursă din cadrul concernului rus a precizat că Gazprom se va adresa unei instanţe internaţionale dacă Ucraina nu respectă contractul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor