Hotelierii de la munte scad preţurile, din 2013. Cât este reducerea

Munte
Munte (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
17.10.2012

Hotelierii de la munte au anunţat că vor scădea tarifele la cazare începând din 2013, iar preţurile pachetelor în perioada sărbătorilor de iarnă vor rămâne la nivelul anului trecut. Declaraţia a fost făcută de Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism (FPTR).

"Scăderea preţurilor se explică prin faptul că zona de turism montan este singura parte a turismului intern care nu a înregistrat creşteri în această vară. Au fost hotelieri care au investit în promovare şi au înregistrat creşteri, dar în general numărul de turişti din acest an nu l-a depăşit pe cel de anul trecut", a spus Răducan.

Una dintre cauzele stagnării numărului de turişti în hotelurile de la munte a fost lipsa promovării interne a turismului montan. În acest context, hotelierii au anunţat că în 2013 vor reduce tarifele la cazare cu până la 5%.

"Turismul montan s-a bazat foarte mult în ultimul an pe organizarea de conferinţe şi mai puţin pe sejururi. Şi restaurantele au avut în acest an încasări sub aşteptări. Pentru a atrage mai mulţi turişti, vrem să sprijinim dezvoltarea agrementului şi a cluburilor în staţiunile montane", a spus Răducan.

Tarifele la cazare pe litoral vor creşte anul viitor în medie cu 7%, după trei ani de stagnare şi un sezon foarte bun în acest an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor