Pachetele de Revelion oferite de bulgari şi austrieci le "bat" din nou pe cele din România

Bulgarii şi austriecii încearcă, şi în acest an, să atragă de Revelion turiştii români prin tarife atractive, mai mici decât cele oferite de hotelierii din ţară, pachetele turistice pornind şi de la 120 de euro(persoană, potrivit informaţiilor transmise de agenţiile de turism.

Astfel, potrivit Mariei Tomescu, specialist marketing în cadrul agenţiei de turism J’Info Tours, trei nopţi de cazare cu mic dejun şi cina festivă de Anul Nou costă de la 120 de euro de persoană, la un hotel de patru stele din Bansko, cea mai cunoscută staţiune montană din Bulgaria. De asemenea, 7 nopţi de cazare cu mic dejun costă 269 euro, la o peniune de trei stele din staţiunea Kaprun, Austria.

"În Turcia, ofertele pornesc de la 381 euro/adult cazat în cameră dublă la care se adaugă taxe de aeroport. De asemenea, pentru sejururi în Cipru de 6 zile/5 nopţi, tarifele pornesc 372 euro/persoana(pachet cu demipensiune", a declarat pentru NewsIn Cosmina Vladu, director operaţional Prestige Tours, tur-operatorul Happy Tour Group.

Cei care vor să petreacă Revelionul 2013 în staţiunile montane din România trebuie să plătească pentru trei nopţi, dacă optează pentru un hotel de patru stele din Predeal, de la 690 euro/cameră dublă în sus, iar pentru un pachet de cinci nopţi la un hotel de patru stele din Poiana Braşov de la 1.755 euro/cameră.

Potrivit lui Dorel Mureşan, director de marketing în cadrul Eximtur, la unităţile de 4 stele, tarifele încep de la 300 euro/persoană pentru cinci nopţi de cazare, mic dejun bufet suedez, întâmpinarea turiştilor la sosire cu băuturi şi prăjituri “de casă”, Masă festivă de Revelion (tip bufet suedez), program artistic, foc de artificii şi obiceiuri tradiţionale, concurs(tombolă cu premii, şi ajung la un cel mult 1.711 euro/sejur în hotel 4 stele în Poiana Braşov (7 nopţi cazare cu demipensiune, masă festivă de Revelion şi program artistic live pentru 2 persoane).

Destinaţiile de lux sunt la căutare, solicitările au crescut cu 20%

Mădălina Grosu, product manager în cadrul Happy Tour Group, a declarat că până în acest moment, agenţia de turism a avut solicitari, atât pentru Crăciun, cât şi pentru Revelion pentru pachete charter, dar şi pentru pachete tailor-made (pentru turism individual).

Astfel, în perioada septembrie -octombrie 2012, solicitările au crescut cu aproximativ 20% pentru destinaţiile de lux şi aproximativ 15% pentru produse charter, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Ne aşteptam ca boomul vânzărilor pentru programele de sărbători şi de iarnă să se înregistreze în perioada târgului de turism al României din perioada 15-18 noiembrie 2012", a specificat reprezentantul Happy Tour Group, precizând că cea mai mare pondere a vânzărilor o au, până în prezent, pachetele de Revelion 2013.

Cine dispune de un buget generos poate opta să-şi petreacă Revelionul 2013 în Dubai, având la alegere pachete de 5/7/8 nopţi. Preţurile pornesc de la 739 euro/persoană/sejur pentru un hotel de 3 stele sau de la 1.899 euro/persoana/sejur sau chiar de la 3.399 euro/persoană/sejur în cazul hotelurilor de 5 stele. Potrivit reprezentanţilor Happy Tour Group, peste 70 de turişti s-au înscris până în prezent la Revelionul din Dubai.

Tot pentru cei cu dare de mână, Tailanda sau Kenya se numără printre ofertele agenţiilor de turism. Potrivit reprezentanţilor J’Info Tours, în Tailanda, în perioada Revelionului, şase nopţi cu cazare în Pattaya şi trei nopti de cazare în Bangkok, cu zbor inclus, costă aproximativ 1.199 de euro. Pentru un circuit în Kenya şi sejur în Zanzibar, (cinci nopţi de cazare în Zanzibar şi şase nopţi de cazare în Kenya), plus transfer cu avionul, preţul este de aproximativ 1.989 de euro.

Potrivit reprezentanţilor Prestige Tours, tur-operatorul Happy Tour Group, în cadrul destinaţiilor de lux intră şi Revelionul din Cuba (Havana-Santa Clara- Cayo Santa Maria-Varadero), organizat în perioada 27 decembrie 2012 – 6 ianuarie 2013, tariful pornind de la 2.949 de euro/persoană cu taxe de aeroport incluse.

"Unul dintre cele mai interesante pachete tailor made a fost comandat de un turist care şi-a luat 6 luni de vacanţă ca să călătorească în jurul lumii. În perioada sărbătorilor de iarnă va fi în Cambrogia. Un alt pachet mai special s-a vândut unei familii de două persoane, şi anume o croazieră cu plecare din Frot Lauderdale, Florida, în perioada 27 decembrie - 6 ianuarie 2013. Serviciile de croazieră au costat peste 3.000 de euro, tarif la care se mai adaugă biletele de avion până în Statele Unite ale Americii. Buenos Aires, Tailanda, Aruba, Qatar sunt printre cele mai scumpe destinaţii alese de turiştii Happy Tour pentru Revelion, unii dintre ei plătind pentru o
vacanţă şi peste 20.000 de euro", a declarat Mădălina Grosu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură