Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer, campioni mondiali la dublu pe anul 2015

Tenismanul român alături de coechipierul său olandez Jean-Julien Rojer, au fost desemnaţi campioni mondiali la dublu pe anul 2015, a anunţat marţi Federaţia Internaţională de specialitate
Tenismenii Horia Tecău şi Jean-Julien Roje, cu trofeul cucerit la Turneul Campionilor
Tenismenii Horia Tecău şi Jean-Julien Roje, cu trofeul cucerit la Turneul Campionilor (Horia Tecau/facebook)
Marius Drăgoi
22.12.2015

Cei doi sportivi au avut parte de un sezon excelent reuşind să cucerească anul acesta pentru prima dată un titlu de Mare Şlem, cel de la Wimbledon, cuplul româno-olandez adaugându-şi în palmares şi turneul de la Rotterdam (Olanda), precum şi Turneul Campionilor de la Londra, terminând pe prima poziţie în clasamentul ATP.

"Este o mare satisfacţie să închei anul în calitate de campion mondial ITF, pentru a doua oară în cariera mea. Ne-am îmbunătăţit toate aspectele jocului şi suntem fericiţi că am mers în direcţia bună. Aceasta este ceea ce am visat şi reprezintă o mare motivaţie pentru a merge mai departe şi a încerca să ne forţăm din nou limitele", a mărturisit tenismanul român.

În vârstă de 34 de ani, Rojer este şi el încântat de parcursul său: "Sunt extrem de fericit şi bucuros de modul în care a decurs întregul an. Reprezintă o mare satisfacţie obţinerea acestor rezultate, împreună cu partenerul meu Horia, după ce am depus o muncă atât de mare".

La dublu feminin, titlul de campioane mondiale a revenit cuplului format din Martina Hingis (Elveţia) şi Sania Mirza (India), cele două cucerind în 2015 şapte turnee, precum şi două titluri de Grand Şlam, la Wimbledon şi US Open.

La simplu feminin, Serena Williams (Statele Unite) a fost numită campioană mondială pe anul 2015, în timp ce la simplu masculin, titlul i-a fost acordat lui Novak Djokovic (Serbia).

Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat că va înmâna titlurile pe 31 mai, în timpul unui dineu organizat în cadrul ediţiei de anul viitor a turneului de la Roland Garros.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor