‘Hoaţa de identitate’ nu este cu siguranţă ‘Cursa de la miezul nopţii’

Mark Jackson
08.02.2013

"Pentru fiecare acţiune, există o reacţie egală şi opusă."

Generaţia care utilizează cu uşurinţă cardurile de credit se poate confrunta cu un posibil furt de identitate. Este o lege a universului. Aceasta fiind explicaţia pe care o veţi primi după vizionarea unui film odios.

Sandy Bigelow Patterson (Jason Bateman) este un bărbat obişnuit care locuieşte în Colorado. Diana (Melissa McCarthy) este o escroacă din Florida care fură numele lui Sandy şi cardurile sale de credit şi începe apoi să se distreze prin baruri şi să plătească note de plată astronomice pentru noii săi "prieteni" beţivi.

Hoaţa îi dă viaţa lui Sandy peste cap, acesta apelând la poliţie. Când poliţiştii nu vor să acţioneze, el decide să meargă în Florida.

El reuşeşte să o găsească, dar pentru că ea este o escroacă isteaţă şi el un credul fără pereche, ea îl loveşte în gât şi scapă. El o găseşte din nou şi o încătuşează. (Înainte de a pleca, soţia lui l-a întrebat "Ştii măcar cum să foloseşti cătuşele?"). Ea îşi scoate cu uşurinţă cătuşele cu o agrafă.

Se pare că Diana a păcălit şi acoliţii unui escroc aflat în închisoare – un bărbat şi o femeie. Fiind ameninţaţi cu moartea, sunt foarte hotărâţi să o găsească. În film mai apare şi un skiptracer (o persoană care se ocupă cu găsirea persoanelor), jucat de acelaşi tip care a jucat rolul T-1000 în "Terminator 2", care era un fel de skiptracer cu trăsături robotice.

Ei scapă de acoliţi. Diana alege să meargă cu Sandy (din moment ce el era inofensiv comparativ cu ceilalţi doi) şi devine un film prostesc de călătorie cu un cuplu ciudat de prieteni, asemănător filmului "Cursa de la miezul nopţii".

Cu toate acestea, Bateman nu poate fi comparat cu Robert De Niro, iar McCarthy cu Charles Grodin, iar a face acest lucru nu ar fi corect, pentru ca ... ei bine, scenariul şi regizorul sunt de vină pentru calitatea filmului. Şi în acest caz ar trebui să dăm vina pe scenariu şi pe regizor.

T-1000, vreau să spun skiptracer-ul, reuşeşte în cele din urmă sa o prindă pe Diana, dar Sandy, într-un moment rar de bărbăţie, reuşeşte să scoată camioneta acestuia de pe drum cu ajutorul maşinii sale închiriate. Sandy şi Diana încep apoi o excursie prin pădure.

Când Sandy doarme, un şarpe mare se urcă în pantalonii lui, făcându-l să ţipe şi să îşi arunce pantalonii cu promptitudine. Deci acum nu mai au nici portofel, nici carte de identitate.

Acum au ajuns un fel de amici, dar totuşi el nu vrea să se transforme într-un escroc şi să facă ceva necugetat pentru a obţine bani. Când rămân fără benzină, ea îl îndeamnă să fure identitatea groaznicului său şef (Jon Favreau), prin accesarea înregistrărilor filialei locale a companiei sale pentru a obţine datele şefului său. Am menţionat că este vorba de acelaşi regizor care a regizat filmul "Horrible Bosses?"

Acum, între Diana şi Sandy s-a creat o legătură. Au devenit de-a dreptul prietenoşi. Ea povesteşte că nu ştie numele ei real şi că a crescut în orfelinat. Filmul ia o întorsătură bruscă devenind un amalgam sentimental.

Ei ajung în cele din urmă în Colorado. Continuarea acţiunii ar strica şi mai tare filmul, iar noi nu vrem asta, desigur.

Descrierea personajelor: Dianei ajunge să-i pară rău pentru ce a făcut, iar Sandy are o aventură excelentă, în urma căreia se maturizează. Toată acţiunea îl temperează şi îi schimbă felul de a fi.

Până în momentul în care dă dovadă de oarecare bărbăţie, inepţia lui supremă este mai mult exasperantă decât amuzantă. El este atât de stupid încât e de-a dreptul enervant. Te enervează aşa tare încât îţi vine să-ţi dai palme şi să spui "Idiotule!" Dar filmul nu e totuşi aşa de interesant.

Filmul abundă în gaguri şi limbaj colorat pentru neiniţiaţi. Filmul e mai mult grosolan decât ilar. Nu vă lăsaţi păcăliţi. Mai bine închiriaţi "Cursa de la miezul nopţii". Vă va durea stomacul de atâta râs la rolurile interpretate de Grodin şi De Niro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor