Hillary Clinton acuzată de a fi ascuns scandaluri sexuale

Secretarul american de stat, Hillary Clinton.
Secretarul american de stat, Hillary Clinton. (PATRIK STOLLARZ/AFP/Getty Images)
Mioara Stoica
12.06.2013

Există un mare gol în Departamentul de Stat care arăta cu degetul către Hillary Clinton, acuzând-o că a acoperit tot felul de scandaluri sexuale: de la petreceri la lumină roşie ale gărzilor de corp, la relaţiile cu minori ale ambasadorului din Belgia şi până la hărţuirea repetată a paznicilor sediului din Beirut.

Lovitura vine din partea Aureliei Fedenisn - un fost investigator pentru Inspectoratul general al Departamentului de Stat - care prin procurorul Cary Schulman vorbeşte de "muşamalizare". Petrecerile organizate a "cel puţin şapte" gărzi de corp ale lui Hillary, au avut loc "în Columbia şi Rusia" în timpul vizitelor oficiale „în aceleaşi hoteluri în care secretarul de stat îşi petrecea noaptea".

Aceste episoade "endemice" s-au petrecut înaintea scandalului cu prostituatele angajate de Serviciul Secret al preşedintelui Barack Obama în Cartagena, Columbia. Hillary a pus în evidenţă că ea a întrebat dacă aceste petreceri au avut loc "iar răspunsul a fost negativ", informează miercuri ziarul La Stampa.

De fapt, din cei şapte ofiţeri, trei au suferit sancţiuni disciplinare minore şi patru au fost achitaţi după o intervenţie a"Serviciul de Investigaţii Speciale". De aici au pornit acuzaţiile de "muşamalizare" ce-i pun în discuţie atât pe Hillary cât şi pe ambasadorul american în Belgia.

Howard Gutman a fost în 2008 un donator important pentru campania lui Obama, donând 500.000 de dolari, dar în Bruxelles "frecventa prostituate, inclusiv minori". "Gărzile de corp erau conştiente de acest lucru", a afirmat fostul anchetator, "dar s-a decis să nu se ia măsuri" şi Patrick Kennedy, subsecretar de stat pentru administraţie, a ordonat încheierea anchetei permiţând lui Gutman, căsătorit, să rămână în funcţie.

Prin documente se află numele lui Cheryl Mills, şeful de personal al lui Hillary, deoarece "atunci când numirea lui Brett McGurk ca ambasador în Irak ameninţa să cadă din cauza relaţiei acestuia cu reporterul Gina Chon, Mills a fost cel care a stopat ancheta, în schimbul demisiei lui McGurk. Şi din nou, în ambasada de la Beirut unul dintre ofiţerii de securitate, Chuck Lisenbee, "a agresat sexual o parte dintre gardienii locali", fără a suporta sancţiuni. Teza lui Aurelia Fedenisn este aceea că Hillary a ales să ascundă orice scandal al Departamentului de Stat, de frica daunelor politice.

Într-un efort de a proteja credibilitatea Departamentului de Stat, replica purtătorul de cuvânt al lui Hillary, Jen Psaki, este că aceasta este o "vânătoare de vrăjitoare", deoarece "orice încălcare a reglementărilor este urmărită legal".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor