Hilde Brandl: Judecătorii CCR care cumulează pensia cu salariul spun că e constituţional să cumulezi pensia cu salariul

Hilde Brandl
Hilde Brandl (Facebook / Hilde Brandl)

Preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, Hilde Brandl, a atras atenţia, miercuri, că judecătorii Curţii Constituţionale care cumulează pensia cu salariul de la stat spun că e constituţional să cumulezi pensia cu salariul de la stat

"Curtea Constituţională a decis astăzi că e neconstituţională iniţiativa Partidului Naţional Liberal de a interzice pensia cu salariul de la stat. E cineva surprins? Nu cred! Ar fi fost culmea să decidă altfel, în condiţiile în care există judecători CCR care au câte două pensii speciale plus salariu de judecător la Curtea Constituţională. Dacă ne uităm la CCR, vedem că există judecători care au pensia specială pentru că au fost magistraţi, pensie specială pentru că au fost parlamentari, dar şi salariu special pentru că sunt membri ai Curţii", a afirmat Hilde Brandl.

În opinia liderului PNL, acest lucru nu este normal şi reprezintă un afront la adresa plătitorilor de taxe şi de impozite din România.

"O vorbă spune că deciziile Curţii Constituţionale se execută şi nu se discută. Eu zic altceva: cred că le putem discuta. Şi da, cred că putem arăta starea de incompatibilitate legală şi morală în care se află o mână de oameni care au tupeul să ne spună că de privilegiile lor nu se poate atinge nimeni", a precizat Hilde Brandl.