Hilde Brandl îl atacă pe Voiculescu: Hai să recuperăm toţi banii de la bătrânul turnător

Hilde Brandl
Hilde Brandl (Hilde Brandl / Facebook)

Şefa Organizaţiei Oamenilor de Afaceri Liberali din Bucureşti, Hilde Brandl, a atras atenţia, marţi, că instituţiile statului au recuperat de la Dan Voiculescu doar 18 milioane de euro din suma totală de aproape 80 de milioane pe care statul trebuie să o recupereze ca urmare a condamnării fostului magnat media.

"Această lentoare arată că în toţi aceşti ani fostul turnător la securitate a fost protejat de administraţia PSD-ALDE. ANAF acţionează cu o măsură când vine vorba de o persoană fără putere politică şi mediatică şi fără relaţii la vârful statului român şi cu o altă măsură atunci când vine vorba de o persoană influentă precum Dan Voiculescu, iar acest lucru este inacceptabil", a declarat Hilde Brandl.

Liderul liberal a amintit că Dan Voiculescu a fost condamnat în august 2014 la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

"Din când în când, Dan Voiculescu încearcă să ne ofere lecţii de moralitate, lecţii de economie şi lecţii de bună guvernare, însă în realitate acesta nu este decât un fost turnător care şi-a turnat rudele înainte de 1989 şi un condamnat penal pentru fapte de corupţie după 1990. De aceea, solicit instituţiilor statului să facă o prioritate din recuperarea acestui prejudiciu, căci asta ar fi atât o reparaţie morală cât şi financiară", a afirmat Hilde Brandl.