Guvernul german cere cetăţenilor să îşi stocheze alimente şi apă “în cazul unui atac sau al unei catastrofe”

Într-o mişcare neaşteptată şi care ridică mari semne de întrebare, guvernul federal german a pregătit o strategie prin care va cere populaţiei să îşi asigure rezerve de apă şi alimente pentru eventualitatea în care va avea loc un dezastru sau un atac la scară mare.
Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (Captură Foto)

Pentru prima dată de la sfârşitul Războiului Rece, guvernul german plănuieşte să spună cetăţenilor să îşi depoziteze alimente şi apă în cazul unui atac sau al unei catastrofe, a raportat duminică ziarul Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

După ce cancelarul german Angela Merkel a declarat că, din cauza politicii privind migranţii, terorismul islamic nu este în funcţie de afluxul masiv al migranţilor musulmani care se îndreaptă către Germania, unii analişti au fost surprinşi să afle că, după cum a afirmat Tagesschau, guvernul federal doreşte să încurajeze populaţia să înceapă să depoziteze din nou apă şi alimente pentru a face faţă temporar unui dezastru sau atac armat.

Germania este în prezent în stare de alertă ridicată după două atacuri teroriste islamiste şi un atac armat comis de un tânăr cu probleme psihice luna trecută. Berlinul a anunţat la începutul acestei luni că va cheltui mai mult pentru poliţie şi forţele de securitate şi că va crea o unitate specială pentru contracararea infracţiunilor cibernetice şi a terorismului.

“Populaţia va fi obligată să deţină o rezervă individuală de alimente pentru zece zile, a citat Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung - aşa numitul Concept al guvernului pentru Apărarea Civilă, care a fost pregătit de Ministerul german de Interne.

Ziarul a precizat că o comisie parlamentară a comandat iniţial strategia pentru apărare civilă în 2012.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că poiectul va fi analizat de cabinet miercuri şi prezentat de către ministrul de Interne în acea după-amiază. Purtătorul de cuvânt a refuzat să ofere vreun detaliu asupra conţinutului strategiei.

Oamenilor li se va cere să stocheze suficientă apă de băut pentru a ajunge pentru 10 zile, a susţinut Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

“Măsurile de precauţie cer ca oamenii să se pregătească în mod corespunzător pentru o situaţie care ne-ar putea ameninţa existenţa şi care nu ar putea fi în mod categoric exclusă în viitor”, a citat ziarul.

O altă prioritate ar fi aceea ca civilii să acorde un suport suplimentar forţelor armate, a adăugat sursa citată.

Ministrul german al Apărării a declarat la începutul acestei luni că Germania se află în vizorul terorismului şi a făcut presiuni pentru adoptarea unor planuri ce prevăd ca armata să se pregătească mai îndeaproape cu poliţia în vederea unor potenţiale atacuri militante la scară mare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe