Guvernul Franţei va oferi ajutor financiar pentru reabilitarea şi modernizarea liniei de cale ferată Chişinău – Ungheni

Calea Ferată a activat în detrimentul dezvoltării sectorului său economic. Proiectul finanţat de Franţa va contribui la îmbunătăţirea conexiunii reţelei moldoveneşti de cale ferată la cea română şi europeană, afirmă ministrul Economiei.
.
. (ro.wikipedia.org)

În cadrul unei întrevederi a prim-ministrului Maia Sandu cu Secretarul de Stat Francez pentru Afaceri Europene, Amelie de Montchalin, care a avut loc vineri, 13 septembrie, s-a discutat despre promovarea mai multor proiecte de interconectare cu UE şi atragerea investiţiilor franceze în infrastructura Republicii Moldova, fiind semnată o Scrisoare de Intenţie, privind finanţarea proiectului de reabilitare şi modernizare a liniei de cale ferată Chişinău – Ungheni.

„Calea Ferată din Moldova are nevoie de o reabilitare stringentă. Tot ce s-a întâmplat până acum acolo a fost în detrimentul dezvoltării acestui sector economic, atât de important pentru ţara noastră. Îmi doresc ca prin acest proiect să îmbunătăţim conexiunea reţelei moldoveneşti de cale ferată la cea română şi europeană”, a declarat ministrul Economiei, Vadim Brînzan.

Premierul Maia Sandu a mulţumit părţii franceze pentru sprijinul oferit şi a accentuat că autorităţile de la Chişinău sunt interesate să preia experienţa şi bunele practici ale statelor membre UE şi să continue colaborarea în domenii cheie cum ar fi combaterea corupţiei şi spălării banilor sau reforma justiţiei. „Implementarea Acordului de Asociere RM-UE rămâne o prioritate pentru agenda de reforme a Guvernului.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe