Guvernul Filip a decis vânzarea unui teren pentru construcţia ambasadei SUA. Băsescu: Plahotniuc vrea să le cumpere bunăvoinţa

Guvernul Filip, controlat de oligarhul Plahotniuc, trebuia să părăsească de multe zile clădirile guvernamentale şi să lase locul executivului legitim, condus de premierul proeuropean Maia Sandu, afirmă Băsescu.
Traian Basescu
Traian Basescu (Epoch Times România)

Cabinetul de miniştri condus de Pavel Filip care nu doreşte să cedeze puterea noului Guvern condus de Maia Sandu, recunoscut la nivel internaţional, a decis marţi, 11 iunie, transferarea sediului Ambasadei R. Moldova din Statul Israel din Tel Aviv în Ierusalim. De asemenea, aceştia au hotărât să aprobe semnarea Acordului cu privire la vânzarea terenului pentru construcţia Ambasadei SUA la Chişinău.

În context, fostul preşedinte al României Traian Băsescu a scris pe pagina sa de Facebook că se aşteaptă ca SUA să reacţioneze la tentativa de mituire dirijată de Plahotniuc. „Este incredibil cum oligarhul Plahotniuc obişnuit să cumpere tot, crede că poate cumpăra bunăvoinţa SUA pentru a rămâne la putere deşi a pierdut alegerile.”

Totodată, Traian Băsescu a ţinut să atenţioneze că Guvernul interimar de la Chişinău, condus de Pavel Filip şi controlat de oligarhul Plahotniuc, trebuia să părăsească de multe zile clădirile guvernamentale şi să lase locul guvernului legitim, rezultat din alegeri, condus de premierul pro-european Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe