Guvernul american ii cauta pe cei care participa la persecutarea practicantilor Falun Gong

Un certificat de demisie din Partidul Comunist Chinez, eliberat de Centrul International pentru sprijinirea demisiilor din Partidul Comunist Chinez
Un certificat de demisie din Partidul Comunist Chinez, eliberat de Centrul International pentru sprijinirea demisiilor din Partidul Comunist Chinez (prin bunavointa centrului de Demisii din PCC)
Epoch Times România
15.07.2009

Guvernul american a recunoscut in mod oficial ca persecutarea practicantilor Falun Gong, in China, este la fel ca persecutia nazista impotriva evreilor, sustine un oficial in imigratii.

Oficialii Departamentului american de Imigratii vrea sa stie daca chinezii, care incearca sa emigreze in SUA, au fost vreodata implicati in persecutarea practicantilor Falun Gong.

Ann Wang, in varsta de 54 de ani, originara din Beijing, si-a sustinut interviul, pentru a obtine o viza de sedere, in luna aprilie, la Serviciul de Cetatenie si Imigratie SUA (USCIS), biroul Philadelphia.

Ea afirma ca a fost intrebata, in timpul interviului, daca a fost vreodata implicata in persecutarea Falun Gong.

Wang sustine ca l-a rugat pe oficialul de imigratie sa-i explice intrebarea, iar acesta i-a spus ca persecutia organizata de regimul comunist chinez impotriva Falun Gong este precum persecutarea nazista asupra evreilor in timpul celui de-al doilea razboi mondial (WWII).

Jim Liu, un avocat de imigrari din Philadelphia, sustine ca aceasta actiune a fost una pozitiva pentru guvernul american.

"Cred ca este o veste buna. Era absolut necesara punerea acestor intrebari imigrantilor din China", a declarat el. "Persecutarea practicantilor Falun Gong este un genocid sponsorizat de stat, cea mai mare atrocitate in materie de drepturile omului din China. Si nu s-a terminat inca."

Dr. Zhiyuan Wang, co-fondator al Organizatiei Mondiale pentru Investigarea Persecutiei impotriva Falun Gong (WOIPFG), a declarat: "Aplaud intrebarea ofiterului de imigratii referitoare la genocidul din China. Incurajez Ministerul de Interne american sa ia mai multe masuri impotriva criminalilor vinovati de genocidul din China. Statele Unite nu trebuie sa devina un adapost pentru ei".

Potrivit raportului Migration Policy Institute 2008, chinezii sunt pe locul trei ca numar de imigranti in Statele Unite cu aproximativ 1.6 milioane de persoane, nascute in China dar inregistrate in 2006 in SUA.

Statele Unite, Canada si Australia reprezinta, potrivit presei chineze de stat, principalele destinatii de emigrare pentru oficialii PCC. Doar in august 2008, mai mult de 1000 de oficiali comunisti au parasit China pentru a locui in strainatate. Este de inteles ca unii aduc odata cu ei sume mari de bani, dar, probabil, si un numar de incalcari ale drepturilor omului.

Dr.Wang, cel care investigheaza persecutarea practicantilor Falun Gong din 2003, sustine ca va veni momentul in care oficialii chinezi vor fi nevoiti sa raspunda pentru persecutiilor lor: "Cel de-al doilea razboi mondial s-a incheiat de peste 50 de ani. Insa investigatiile impotriva criminalilor nazisti continua. Din cand in cand se deschid cazuri ale celor care au participat la genocidul impotriva poporului evreu. Speram sa vedem si deschiderea unor cazuri impotriva criminalilor care sunt implicati in genocidul din China, impotriva practicantilor Falun Gong".

Potrivit Biroului de Investigatii Speciale al ministerului de interne american, 87 de cazuri au fost deschise din anul 2000, cazuri in urma carora a rezultat deportarea sau revocarea cetateniei americane a criminalilor de razboi nazisti, care si-au ascuns rolul avut in genocidul impotriva evreilor.

Membrii PCC luati in vizor

Doamna Wang, care are o sora, parcticanta Falun Gong, a fost recunoscatoare pentru intrebarea legata de persecutarea grupului pasnic de meditatie, insa a fost si surprinsa de faptul ca ofiterul de imigratii a intrebat-o daca este un membru activ al Partidului Comunist.

Doamna Wang, acum rezident permanent in SUA, a declarat ca, la fel ca aproape toti chinezii nascuti si crescuti in China, era odata membru al doua grupuri sponsorizate de Partidul Comunist. Este vorba de Tinerii Pioneri, pentru copii cu varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani si Liga Tinerilor a carei membrii au varstele cuprinse intre 14 si 28 de ani.

"Sa fi membru este aproape obligatoriu. Profesorii de la scoli se asigura ca fiecare copil devine membru. Nu ai de ales si nu poti alege tu. Este ca detinerea cartii de identitate in SUA, daca nu o ai, nu faci parte din societate", a declarat ea.

Parintii doamnei Wang au fost ambii persecutati in timpul Revolutiei Culturale. Ei s-au aflat printre milioanele de intelectuali trimisi in zone rurale retrase pentru a creste animale sau pentru a lucra la ferme impreuna cu taranii. Aceasta "Trimitere" a fost o metoda creata de seful partidului Mao Zedong, pentru a transforma intelectualii liber-cugetatori in Garzi Rosii Comuniste.

Ea a afirmat ca a fost martor la masacrul din Piata Tiananmen, in 1989, iar 10 ani mai tarziu la persecutarea practicantilor Falun Gong. Ea a renuntat in mod oficial la Partidul Comunist in 2005 prin intermediul miscarii mondiale "Renunt la PCC".

Ea sustine ca a fugit in SUA pentru a-si obtine libertatea, intrucat acest lucru nu-l putea avea in China.

"Daca vrei libertate, nu o poti avea in Partidul Comunist Chinez. Daca vrei PCC, nu poti avea libertate", a declarat doamna Wang. Ea a ales.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor