Grupul Bilderberg se întâlneşte în Virginia

Du Won Kang
07.06.2012

Jim Tucker, care a investigat ca jurnalist Grupul Bilderberg în ultimii 37 de ani, îşi aminteşte un moment în care existenţa grupului în sine era negată. "Când relatam pentru prima dată despre Bilderberg, eram singurul care făceam asta", a spus scriitorul.

El a adăugat că "acum este pur şi simplu minunat", referindu-se la sutele de oameni care s-au adunat recent pentru a protesta public împotriva întâlnirii din acest an a grupului, din Chantilly, Virginia, şi la nivelul crescut al informaţiilor mass-media cu privire la Grupul Bilderberg. Jurnalistul a afirmat că Grupul Bilderberg "pierde teren".

Duminică, 3 iunie, a fost rece afară şi însorit timp de aproape o oră înainte de apus, când ziarul The Epoch Times a stat de vorbă cu Tucker şi membrii American Free Press (AFP), la un restaurant din faţa Crown Plaza Hotel din Herndon, Virginia.

Când a fost întrebat despre natura Grupului Bilderberg, Tucker a spus că: "sunt un grup de criminali internaţionali care încep războaie, astfel încât să poată face bani. Producând avioane, jeep-uri şi alte jucării de război, ei înregistrează profituri uriaşe."

"Acesta este motivul pentru care încep războaie la fiecare câţiva ani... Ei sunt motivele pentru care atât de mulţi americani tineri sunt morţi astăzi, când ar trebui să fie pe ringul de dans", a concluzionat el.

Pe de altă parte, Bilderbergmeetings.org, site-ul Grupului Bilderberg, prezintă un punct de vedere diferit.

"Conferinţa va trata în principal probleme politice, economice şi sociale, cum ar fi relaţiile transatlantice, evoluţia peisajul politic în Europa şi SUA, austeritate şi creştere în economiile dezvoltate, securitatea cibernetică, provocările energetice, viitorul democraţiei, Rusia, China şi Orientul Mijlociu," a declarat un comunicat de presă referitor la întâlnirea din 2012.

În ceea ce priveşte natura sa secretă, "Reuniunea este privată, în scopul încurajării discuţiilor sincere şi deschise", a indicat comunicatul de presă. "Pe scurt, Bilderberg este un forum internaţional mic, flexibil, informal şi neoficial, în cadrul căruia pot fi exprimate puncte de vedere diferite şi poate fi îmbunătăţită înţelegerea reciprocă. Singura activitate a Bilderberg este Conferinţa sa anuală. În cadrul reuniunii, nu sunt propuse niciun fel de rezoluţii, nu se votează şi nu sunt emise declaraţii de reglementare."

Pe lângă informaţiile furnizate pe site-ul lor, nu există aparent nicio informaţie de contact şi niciun reprezentant care să vorbească public în numele grupului.

În acest an, reuniunea anuală Bilderberg a avut loc în Chantilly, la hotelul Westfields Marriott, de pe 31 mai până pe 3 iunie. Chantilly este la doar 40 de km vest de Washington, DC.

Protestele

În week-end, sute de oameni s-au adunat în faţa Westfields Marriott pentru a protesta împotriva reuniunii grupului. Numărul protestatarilor a fost mai mare decât înainte, deşi nu la fel de mulţi protestatari câţi s-au adunat la reuniunea din 2008 din Chantilly.

Un protestatar ţinea un poster pe care scria: "Respectaţi oamenii, nu banii." Un alt protestatar ţinea un banner pe care scria: "Închideţi Federal Reserve, terminaţi războaiele, respectaţi Legea Logan."

Un angajat al Westfields Marriott a declarat pentru The Epoch Times că un membru al Grupului Bilderberg aflat în hotel a spus: "Aceşti gândaci încă sunt aici", referindu-se la protestatari.

De asemenea, angajatul a auzit când o persoană ce se ocupă cu securitatea Grupului Bilderberg s-a plâns poliţiei locale că nu este suficient de curajoasă şi nu răspunde la acţiunile protestatarilor.

Pe 2 iunie, John Oetken, co-director al Oath Keepers (oathkeepers.org), a declarat: "Noi nici măcar nu protestăm cu adevărat. Noi reprezentăm partea neutră care se asigură că protestul decurge paşnic."

Oetken a adăugat că: "Grupul Bilderberg trebuie să ştie că deşi încearcă să transforme America într-un stat poliţienesc şi deşi crede că poliţia şi armata vor urma ordine ilegale, împotriva Constituţiei Statelor Unite, împotriva poporului, aceasta nu se va întâmpla. Vor fi foarte multe persoane care se vor opune voinţei lor."

Jim Tucker a spus că Bilderberg "plănuieşte să manipuleze economia afectată a Europei, astfel încât să dăuneze Statelor Unite şi altor ţări, în scopul avansării cauzei lor ce presupune un departament mondial de trezorerie, [şi] un departament mondial de sănătate."

Grupul Bilderberg nu va reuşi, deoarece a eşuat mai mult de zece ani, a susţinut el. "Ei pierd teren. Patrioţii câştigă. Ei ştiu asta, sunt indignaţi de asta. Iar noi vom triumfa, şi Statele Unite ale Americii vor supravieţui", a afirmat Tucker.

Teoria conspiraţiei

Când a fost întrebat despre oamenii care ar respinge munca sa, catalogând-o drept o teorie a conspiraţiei, Jim Tucker a afirmat hotărât: "Eu nu cred că este o teorie a conspiraţiei, chiar deloc. Eu o recunosc drept o realitate a conspiraţiei! Desigur, este o conspiraţie."

Mark Anderson, un jurnalist care a lucrat cu Tucker în ultimii ani, a spus: "Dacă doi copii complotează pentru a fura o bomboană, asta este o conspiraţie. Nu toate conspiraţiile sunt teorii, şi nu toate teoriile sunt conspiraţii.

"Să controlezi o afacere ca petrolul şi gazele naturale este un lucru, dar să controlezi chiar crearea unităţii monetare şi creditul înseamnă să deţii seva societăţii în mâinile tale", a adăugat el, când a fost întrebat despre relevanţa grupului pentru viaţa oamenilor obişnuiţi. "Şi astfel, bancherii sunt prezenţi acolo - ei adună împreună oameni din domenii extrem de importante pentru funcţionarea societăţii. Deci cum am putea să nu fim afectaţi?"

Jeffrey Smith de la AFP s-a alăturat discuţiei, spunând că "Nu există atât de multe dovezi de-a lungul anilor, care să arate cum funcţionează, nivelul lor de putere şi influenţa lor efectivă în întreaga lume, aspecte care, în totalitate, nu pot fi urmărite de către cetăţeanul din clasa de mijloc."

Anderson a continuat. "Aş adăuga că îi sunăm de fiecare dată când se întâlnesc. Îi întrebăm: "Unde are loc conferinţa de presă?" Tăcere. "Unde are loc comunicatul de presă?" Tăcere. "Unde e lista astfel încât să putem corobora cu ceea ce este online?" Tăcere, tăcere. Nu avem nici măcar un purtător de cuvânt."

Anderson a menţionat o parte dintr-un discurs de la o reuniune Bilderberg din Germania, în 1991, a lui David Rockefeller, aşa cum este citată pe SourceWatch.org: "Suntem recunoscători Washington Post, New York Times, Time Magazine şi altor publicaţii, ai căror directori au participat la întâlnirile noastre şi şi-au respectat promisiunile de a fi discreţi pentru aproape 40 de ani."

Citatul continuă: "ar fi fost imposibil pentru noi să ne dezvoltăm planul mondial, dacă am fi fost supuşi publicităţii în cursul acestor ani. Dar, lumea este mult mai sofisticată acum şi pregătită să mărşăluiască spre un guvern mondial. Suveranitatea supranaţională a unei elite intelectuale şi bancherii mondiali preferă cu siguranţă autodeterminarea naţională practicată în secolele trecute."

Acurateţea citatului nu a fost verificată, din cauza naturii confidenţiale a ceea ce se spune în cadrul reuniunilor.

Întâlnirea din acest an a fost cea de-a 60-a reuniune anuală a Grupului Bilderberg, reuniunea anterioară având loc în Chantilly, în 2008 - tot un an electoral pentru alegerea preşedintelui Statelor Unite.

Prima întâlnire a avut loc în Olanda, în mai 1954, într-un hotel numit Bilderberg. De atunci, întâlnirile au avut loc anual, în diferite părţi ale Europei, Statelor Unite ale Americii şi Canadei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor