Grup de distribuire a marijuanei în Chişinău, deconspirat de procurorii PCCOCS

(Justin Sullivan / Getty Images)

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a anunţat că miercuri, 18 septembrie 2019, a deconspirat un grup de persoane care distribuiau marijuana consumatorilor de droguri în raza oraşului Chişinău, în proporţii deosebit de mari, timp de peste şase luni.

Astfel, împreună cu ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii al MAI, procurorii PCCOCS au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile şi în automobilele acestui grup de persoane, în scopul aplicării măsurilor procesual penale.

Prin urmare, a devenit cunoscut faptul că fiecare din membrii grupului avea un rol strict stabilit, astfel încât pe parcursul a şase luni ale anului 2019 grupul a asigurat producerea, procurarea, păstrarea, transportarea şi ulterir distribuirea drogurilor.

„În baza probelor acumulate la această etapă a măsurilor procesuale, procurorii au reţinut un membru al acestui grup, în privinţa căruia oamenii legii vor solicita aplicarea arestului. Alţi membri ai grupului urmează a fi escortaţi pentru audieri, în vederea stabilirii complexităţii cauzei şi tragerii la răspundere a tuturor celor implicaţi”, se arată într-un comunicat a Procuraturii Generale.

Dacă vinovăţia persoanei reţinute va fi demonstrată, aceasta riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani. Procuratura va reveni cu detalii în lumina garanţiilor procedurale ale părţilor.