Gripă aviară descoperită în China. Alertă: 24.000 de raţe mor la o singură fermă

O tulpină “înalt patogenă” a gripei aviare a fost descoperită în China şi aproximativ 24.000 de raţe au murit la o singură fermă.
(Getty Images)

Periculoasa tulpină H5N6 a gripei aviare a fost detectată la o fermă de raţe din provincia Guangxi.

Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) a descris tulpina ca fiind “înalt patogenă”.

Ministerul Agriculturii chinez a declarat că virusul a ucis 23.950 de raţe din totalul de 30.462 de raţe existente la ferma respectivă.

Într-un raport separat, China a raportat de asemenea o epidemie a tulpinei înalt patogene H7N9 a gripei aviare într-o gospodărie în provincia Shaanxi.

Virusul a ucis 810 din totalul de 1.000 de păsări, a precizat OIE.

Rapoartele au fost publicate după ce aceeaşi tulpină H5N6 a fost descoperit în Vale of Glamorgan, în Ţara Galilor, la începutul acestei luni. Virusul patogen a fost descoperit într-un uliu sălbatic mort.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură