Grindeanu: Când iei o decizie care provoacă proteste, înseamnă că nu a fost corectă şi o retragi

Premierul Sorin Grindeanu, care a girat ordonanţele-Iordache ce au scos peste jumătate de milion de români în stradă, susţine că a înţeles nemulţumirea Străzii, tocmai de aceea a şi făcut un pas înapoi.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Când iei o decizie care "poate fi discutabilă" şi apar astfel de proteste de stradă cum am avut noi, atunci înseamnă că nu a fost corectă şi trebuie să o retragi, a declarat vineri, la Bruxelles, premierul Sorin Grindeanu, făcând referire la scandalul provocat de adoptarea controversatei OUG 13 care mutila Codurile penale.

"Eu am urmărit în această perioadă toate protestele şi când au fost zeci de mii de oameni în faţa clădirii Guvernului şi acum, când nivelul protestelor s-a mai redus. Respect opinia protestatarilor, apreciez faptul că au fost proteste desfăşurate în ordine, ba chiar apreciez foarte mult creativitatea de care mulţi dintre concetăţenii noştri au dat dovadă în această perioadă. Mesajele pe care le-au transmis le-am înţeles", a declarat Grindeanu, citat de Agerpres.

Premierul a explicat că acesta a fost şi motivul pentru care a luat decizia de a abroga OUG 13 la câteva zile după ce a început valul de proteste.

"Chiar dacă la un anumit moment iei o decizie care poate fi discutabilă, în momentul în care în societate apar manifestări, proteste, chestiuni pe care noi le-am avut în ţară, înseamnă că decizia ta n-a fost cea corectă, iar acea decizie trebuie s-o retragi şi lucrul ăsta l-am făcut. Tot ceea ce ţine de discuţii pe acest domeniu, în continuare se va desfăşura în Parlament, implicând şi alţi actori decât partea politică. Este ceea ce îmi doresc", a precizat Grindeanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne