Greva transportatorilor. Şova acuză: E un boicot care vizează menţinerea unor monopoluri!

Ordinul de ministru prin care s-au modificat normele privind transportul interjudeţean de persoane a declanşat grevă în 12 judeţe. Greva nu e însă o grevă, susţine ministrul de resort, ci un boicot al companiilor care ţin de bani şi nu vor să piardă monopolurile.
Lucian Sova (Ministrul Transporturilor),
Lucian Sova (Ministrul Transporturilor), (Florin Chirila/Epoch Times)

Greva declanşată joi de transportatori nu este de fapt o grevă ci mai degrabă un boicot al unor companii care ţin de bani şi nu vor să-i lase şi pe alţii să facă transport, a declarat astăzi ministrul Transporturilor, Lucian Şova, în condiţiile în care în 11 judeţe circulaţia a fost paralizată, transportatorii încetând activitatea. Transportatorii şi-au sistat cursele în semn de protest faţă de ordinul de ministru prin care Şova a modificat normele privind transportul interjudeţean de persoane, astfel încât noi operatori vor putea presta astfel de servicii.

"Vă rog frumos să nu mai folosiţi termenul pe care-l acreditează unii dintre comunicatori, acela de grevă. Nu există conceptul de grevă făcută de companii şi acest lucru cred că este cunoscut foarte bine de toată lumea. Dreptul la grevă este un drept sacru al angajaţilor, al salariaţilor şi care este exercitat în conformitate cu prevederile legale. Ceea ce se întâmplă astăzi este un boicot organizat care vizează menţinerea unor monopoluri în piaţa de transport interjudeţean”, a declarat Şova, citat de Hotnews.

Ministrul Transporturilor a mai explicat că în România sunt autorizate pentru transport de persoane 3.618 firme, din care efectuează transport rutier de pasageri pe curse regulate 325 de firme. Astăzi în România sunt autorizate 29.000 de autobuze pentru transport de pasageri şi aproximativ 2.900 de firme efectuează transport regulat interjudeţean de pasageri.

Lucian Şova a mai susţinut că proiectul pe care transportatorii îl contestă a parcurs toate etapele legale de dezbatere publică şi au avut loc discuţii extinse pe tema lui şi pe forumuri organizate de reviste, asociaţii de transportatori şi alte entităţi. De asemenea, ministrul a mai declarat că ordinul în cauză îşi propune eliminarea exclusivităţii deţinute de o firmă pe un traseu, ”fapt ce conduce astăzi la distorsiunile la care asistăm”. ”Acest proiect de ordin dă posibilitatea pasagerilor să poată alege între mai multe oferte de transport şi vizează şi îmbunătăţirea condiţiilor de confort pentru pasageri şi preţuri concurenţiale în piaţă”.

Potrivit lui Şova, proiectul prevede o deschidere a pieţei transporturilor rutiere de pasageri în România şi transportatorii au libertatea de a alege dacă vor sau nu vor să facă un anumit transport interjudeţean de pasageri.

”Fac o paranteză şi dau acest exemplu: dacă în România acum doreşti să faci transport cu curse regulate de la Bucureşti la Madrid, parcurgi o perioadă de evaluare în care se elaborează o serie de documente, perioadă care nu durează mai mult de o lună şi poţi face transport Bucureşti - Madrid. Astăzi în România şi în ultimii 15 ani niciun transportator auto decât cel care a ocupat primul un traseu acum 15 ani, de exemplu traseul Bucureşti - Urziceni, niciun alt transportator nu ar putea astăzi să efectueze curse pe acest traseu şi, în viziunea celor care combat proiectul pe care l-am propus, acest lucru nici nu ar trebui să se petreacă vreodată”.

Reamintim că în 12 judeţe companiile de transport au tras pe marginea drumului autobuzele şi microbuzele, nemulţumiţi de intenţia lui Lucian Şova de a liberaliza piaţa. În jurul orei 14:00, transportatorii au anunţat că renunţă la greva generală, iar cursele, în judeţele unde acestea au fost oprite, au fost reluate, după ce vicepreşedintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor, Sorin Bota, a anunţat o dezbatere referitoare la problemele transportatorilor.

Deputatul PSD Sorin Bota a declarat pentru Libertatea că ministrul Lucian Şova a fost chemat, marţi, la audieri în Comisia pentru Transporturi, ocazie cu care se va discuta despre nemulţumirile transportatorilor.