Goţiu: TUPEU MAXIM! Prefectul Constanţei mă atacă pentru că am cerut anchetarea dezastrului produs în Delta Dunării!

Mihai Gotiu
Mihai Gotiu (Epoch Times România)

Senatorul USR Mihai Goţiu susţine că prefectul Constanţei e deranjat şi îl atacă pentru că a cerut anchetarea dezastrului produs în Delta Dunării, ceea ce reprezintă o dovadă de "tupeu maxim".

"Lacul Nuntaşi, din Rezervaţia Biosfera Deltei Dunării a secat, la propriu. Pe prefectul de Constanţa îl doare, însă, că, la începutul săptămânii, am cerut anchetă a Corpului de control al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru stabilirea cauzelor dezastrului. Şi se laudă cu măsurile pe care le-a luat DUPĂ ce dezastrul S-A PRODUS. Factual, vizibil şi demonstrabil: Lacul Nuntaşi A SECAT. Indiferent de măsurile care se vor lua în continuare (cu toate costurile aferente), pentru refacerea ecosistemului va fi nevoie de ani buni, cel mai probabil zeci de ani. Că un lac nu e vana de acasă a domnului prefect, pe care să o umpli cu apă când e goală şi apoi să spui: 'Gata! Totul e bine şi fain!'. Mai rar aşa impertinenţă grosolană: să te lauzi că în urmă cu o lună (!) ai fost prima dată în zonă şi ai început demersurile (adică şedinţe şi schimburile de hârţoage)", a declarat Goţiu.

Potrivit liderului USR, colmatarea canalelor din Delta Dunării nu e o problemă care a apărut acum o lună, ci una devenită istorică, ignorată, negată şi pasată ani la rând de autorităţi.

"Producerea unui dezastru ecologic era doar o problemă de timp, singura necunoscută nefiind 'dacă se va produce', ci 'unde se va produce'. Mai mult, să afirmi, DUPĂ ce lacul a secat, că în urma demersurilor tale 'au fost realizate progrese importante' e mai mult decât limbaj de tufă sovietică, e sfidarea bunului simţ al tuturor cetăţenilor care îi plătesc salariul acestui fanfaron. Am un mesaj pentru domnul prefect al Constanţei (George-Sergiu Niculescu, dacă vă interesează numele lui): obişnuiţi-vă cu faptul că cetăţenii au trimis în Parlament oameni care nu mai acceptă nici distrugeri de mediu, nici incompetenţi şi impostori în funcţii publice (evident, nici penali). Şi obişnuiţi-vă că, după 27 septembrie, vom avea şi în primării, consiliile locale şi judeţene reprezentanţi ai Alianţei USR PLUS, pentru care protecţia mediului e o prioritate! Iar dacă ministrul Costel Alexe va alege să pună batista pe ţambal în cazul acestui dezastru produs în Rezervaţia Biosfera Deltei Dunării, pentru a-şi proteja subordonatul, ori în situaţia în care Corpul de control va face o anchetă doar de formă, mai există şi alte instituţii ale statului, cu rol de cercetare şi tragere la răspundere pentru neglijenţă în serviciu. Că nu degeaba au ieşit cetăţenii în stradă, cu zecile şi sutele de mii, când corupţii din fruntea ţării au încercat să elimine (printre altele) şi această infracţiune din Codul Penal", a precizat Goţiu.

Senatorul i-a invitat pe cetăţeni să citească "tupeista şi agresivă" postare pe Facebook a prefectului.

"Dacă aveţi vreme, puteţi să-i faceţi o 'lectură' şi să-I transmiteţi deplina d-voastră 'consideraţie', pentru activitatea mai mult decât 'prodigioasă' întru 'salvarea' lacului secat şi dezastrul produs în Rezervaţia Deltei Dunării. Dar, mai ales, faceţi-vă timp să ajungeţi la vot pe 27 septembrie, la alegerile locale, şi, apoi, pe 6 decembrie, la cele parlamentare, dacă nu mai doriţi ca asemenea exemplare să deţină responsabilităţi publice legate de apele, pădurile şi mediul din România. Adică de sănătatea noastră, a tuturor! Nota bene: Mă bucur că la Constanţa aveţi şansa să-l votaţi ca primar pe unul dintre colegii din USR care a dovedit, şi înainte de a intra în politică, şi ulterior, că mediul reprezintă o prioritate. De altfel, Stelian Ion este şi co-iniţiator al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu (DIIM sau DNA-ul Pădurilor). Şi garantez şi pentru Remus Negoi şi ceilalţi colegi din Alianţa USR PLUS. Cu mulţi dintre ei am discutat şi ştiu că, la rândul lor, înţeleg că nu ne putem face bine dacă nu avem grijă de mediu!", a conchis Goţiu.