Gîrbovan reacţionează: Asocierea numelui meu de susţinerea OUG 13 este un fakenews

Dana Gîrbovan, şefa Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România.
Dana Gîrbovan, şefa Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Dana Gîrbovan, judecătoarea propusă de PSD pentru postul de ministru al Justiţiei transmite că asocierea numelui său de susţinerea OUG 13 este un fakenews.

Concret, Gîrbovan susţine, într-o postare pe facebook că, nu doar că n-a susţinut OUG 13, ci mai mult, că i-a cerut lui Sorin Grindeanu (premier la vremea respectivă) să nu adopte nicio OUG care vizează activitatea autorităţii judecătoreşti fără dezbateri publice prealabile şi fără avizul CSM.

Redăm postarea Danei Gîrbovan

„Am văzut ieri propagată public acuzaţia că am susţinut Ordonanţa 13, însă doar un singur site m-a întrebat dacă afirmaţia e adevărată şi le-am spus că asocierea numelui meu de susţinerea OUG 13 este un fakenews.

În fapt, când în ianuarie 2017 se discuta pe surse despre o ordonanţă pentru modificarea codurilor, UNJR a avut în data de 18 ianuarie 2017 o poziţie publică prin care i-a solicitat premierului de atunci, Sorin Grindeanu, "să nu adopte nici o ordonanţă de urgenţă care vizează activitatea autorităţii judecătoreşti, cum ar fi modificarea Codurilor, fără ca aceasta să fi fost pusă în dezbatere publică şi fără să fi fost transmisă spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii".
http://www.unjr.ro/…/judecătorii-solicita-guvernului-grind…/

Pe data de 31 ianuarie 2017 a fost adoptată OUG 13/2017.

Imediat, a doua zi, pe data de 1 februarie 2017, UNJR a avut o poziţie publică prin care "condamna modul profund netransparent în care, pe data de 31 ianuarie 2017, Guvernul României a ales să modifice Codul penal şi Codul de procedură penală, fără o dezbatere reală şi efectivă şi prin intermediul unei Ordonanţe de Urgenţă care nici măcar nu figura pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern. [...] În concluzie, UNJR solicită Guvernului României să revină asupra dispoziţiilor ce nu au intrat încă în vigoare şi să le transmită în Parlament sub forma unui proiect de lege, unde să fie dezbătute în mod real şi efectiv".
http://www.unjr.ro/…/unjr-solicita-guvernului-româniei-sa-…/

Acestea sunt faptele. Concluziile le trageţi singuri”, scrie, pe Facebook, Gîrbovan.

Reamintim că Dana Gîrbovan s-a remarcat în ultima perioadă prin susţinerea unor iniţiative legislative promovate de coaliţia PSD- ALDE, printre care şi înfiinţarea mult criticatei Secţii pentru Investigarea Magistraţilor. De asemenea, Gîrbovan a fost un critic acid al DNA şi a criticat şi ultimul raport GRECO, catalogându-l drept unul cu erori grosiere. Mai merită menţionat că în timp ce parte dintre confraţii ei de breaslă o critică, pe de altă parte Sputnik, oficiosul rusesc, o laudă adesea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne