Ghinea, dezvăluiri despre "omul Gazprom" din PSD [Document]

Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Mihut Savu / Epoch Times)

Europarlamentarul Cristian Ghinea a răsuflat uşurat, joi, după respingerea lui Iulian Iancu, propus de PSD pentru funcţia de vicepremier pe probleme economice.

"Până la urmă, omul Rusiei nu va ajunge vicepremier în România. Nominalizarea lui Iulian Iancu pentru funcţia de vicepremier a fost respinsă. Din motivul evident – omul ruşilor în fruntea guvernului unui stat membru NATO şi UE prejudiciază parteneriatele strategice ale României. Aparatul de propagandă rusesc îl apără", a precizat Ghinea într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, Ghinea, copreşedinte al delegaţiei Alianţei USR PLUS în Parlamentul European, susţine că Iulian Iancu ar fi fost responsabil de sabotarea unora dintre proiectele României în sectorul energetic.

"Iancu este omul care a sabotat proiectele României de a contribui la securitatea energetică regională, de a valorifica gazele din Marea Neagră şi de a se desprinde de dependenţa de Rusia. Iancu a fost descris în documente publicate de WikiLeaks drept 'controlat de Gazprom'. Celebra descriere - îi aparţine unui alt psd-ist, preşedinte de comisie de control a SRI. Pare absurd şi incredibil, dar să ne amintim că suntem, totuşi, conduşi de nişte absurzi în frunte cu Viorica Dăncilă", a adăugat Ghinea.

Europarlamentarul şi-a exprimat mulţumirea pentru că Iancu, "omul Gazprom", a fost blocat să ajungă în Guvernul României şi a precizat că, aparent, acesta ar fi făcut jocul ruşilor în ceea ce priveşte amplificarea dependenţei energetice de Moscova.

Criticile sale la adresa lui Iancu au fost însoţite de copia unui document [datat 07.03.2006] destinat fostului ministru al Economiei şi Comerţului Codruţ Sereş.

(Cristian Ghinea)

"Un exemplu între multe altele. Lobby făcut de parlamentarul Iancu pentru ca România să intre în proiecte ruseşti. Subiectul interpelării este amuzant: Iancu vrea diversificarea surselor de alimentare cu gaze a României. Cum ar veni: dependenţi de Rusia într-o oarecare măsură? Bun, hai să diversificăm puţin, să fim şi mai dependenţi de Rusia", a conchis Ghinea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne