Gheorghe Ciuhandu: Noua lege va permite alegerea unor primari mai puţin reprezentativi

Epoch Times România
02.06.2011

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, nu este de acord cu alegerea edililor din primul tur, acesta fiind de părere că astfel vor ajunge în aceste funcţii persoane nereprezentative.

"Cred că legea aceasta este mai puţin bună decât cea veche. (...) Cred că noua lege va permite alegerea unor primari mai puţin reprezentativi de către comunităţile locale, deoarece pot interveni cazuri în care, într-o societate organizată, pe fondul unor anumite interese, să poată fi promovaţi oameni mai puţin reprezentativi, lucru care va afecta şi activitatea ulterioară a primarilor", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Ciuhandu.

Potrivit edilului timişorean, cele mai interesate de noile prevederi ar fi PDL şi PSD, care îşi împart cele mai mari teritorii în care au primari.

De asemenea, Gheorghe Ciuhandu a remarcat că vechea lege promova o competiţie mult mai bună, deoarece îi mobiliza pe candidaţi pentru cel de-al doilea tur, iar rezultatul era mult mai credibil.

Deputaţii au adoptat, marţi, proiectul de lege privind alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin, cu excepţia situaţiilor de balotaj, decizia fiind luată cu 174 de voturi favorabile, 110 împotrivă şi trei abţineri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor