Germania a acordat aparate auditive, elevilor şcolii speciale Nr. 12 din Chişinău

Steagul Germaniei
Steagul Germaniei (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Miercuri, ambasada Germaniei în Moldova a acordat elevilor şcolii speciale Nr. 12 aparate auditive. Directorul şcolii speciale pentru copii hipoacuzi, Nina Russu, a comunicat că ambasada a acordat 49 de aparate auditive. În primul rând vor primi aparate copiii din familii social vulnerabile, din familii de invalizi.

Potrivit directorului, ambasada Germaniei oferă ajutor şcolii încă din anii 2000, începând cu acordarea utilajului tehnic pentru cantină, amenajarea cabinetului de reabilitare corecţională, în care copiii dezvoltă vorbirea. Datorită partenerilor germani şcoala dispune de un audiometru în valoare de 9.000 euro.

Ambasadorul Germaniei în Moldova, Matthias Meyer, a spus că ambasada susţine cu plăcere proiectele de ajutorare a copiilor.

"Îmi face plăcere să văd feţele fericite ale copiilor care au primit aparate auditive. Acum vor avea posibilitatea să ne înţeleagă mai bine. Costul proiectului este de 880 euro şi aceasta nu este ultima noastră acţiune în privinţa şcolii", a dat asigurări diplomatul.

Şeful Direcţiei Educaţie a sectorului Botanica, Anatol Ivanu, a comunicat că guvernul alocă şcolilor speciale 6 mil. lei anual, dar nici această sumă nu este suficientă, astfel ajutorul acordat de ambasada Germaniei este foarte important.

De asemenea, miercuri Ambasadorul Germaniei a oferit MAI al Moldovei cinci autospeciale Suzuki. Acestea vor fi utilizate de poliţie pentru combaterea criminalităţii în mediul rural.

Potrivit "Infotag", anual ambasada Germaniei din Republica Moldova investeşte circa 80.000 euro pentru proiectele sociale, în special, în sănătate şi educaţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe