Generalul Oprea şi-a luat adio de la prestigiosul titlu de doctor în drept

Fostul vicepremier Gabriel Oprea nu mai este doctor în drept după ce ministrul Educaţiei i-a retras prestigiosul titlu ca urmare a faptului că autorităţile au stabilit că este vorba despre un plagiat.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat vineri ordinul de retragere a titlului de doctor în drept deţinut de Gabriel Oprea, decizie luată după ce Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a stabilit, în mod definitiv, că fostul vicepremier l-a obţinut prin furt intelectual.

Generalul Gabriel Oprea a anunţat încă de luni, atunci când CNATDCU i-a respins contestaţia la verdictul de plagiat, că va ataca în instanţă această decizie.

Toată povestea a plecat de la jurnalista Emilia Şercan, care a publicat în iulie anul trecut o analiză amănunţită din care reieşea că generalul şi-a plagiat teza de doctorat.

"Mi-am promis că în ziua în care o să văd semnat decretul de retragere a titlului de doctor a plagiatorului Gabriel Oprea o să deschid o sticlă de şampanie. Când o să rămână şi fără titlul de general, o să deschid o sticlă mare", a comentat, pe contul său de Facebook, jurnalista.

Fondatorul UNPR a obţinut titlul de doctor în Drept la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti. Şi-a făcut studiile de Doctorat în perioada 1995-2000 la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi a obţinut prestigiosul titlu cu o lucrare în domeniul Procedurii Penale, avându-l coordonator pe profesorul Ion Neagu.

Un an mai târziu, odată devenit doctor, Oprea a fost numit profesor universitar la Colegiul Naţional de Apărare, în 2002 - conducător de doctorat la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", iar în perioada 2003-2005 a fost membru în Comisiile de Specialitate ale CNATDCU la Comisia de Ştiinţe Militare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

Gabriel Oprea a făcut parte din comisia care a evaluat în 2003 teza de doctorat a lui Victor Ponta şi care a propus atunci acordarea titlului de doctor lui Ponta cu distincţia "Summa Cum Laude".

Nu demult, jurnalista Emilia Şercan remarca faptul că nu mai puţin de o treime din totalul de 22 de teze coordonate de generalul Oprea sunt cu suspiciuni de plagiat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne