Gaură neagră misterioasă detectată în centrul Căii Lactee

(Captură Foto)

Oamenii de ştiinţă şi-au exprimat speranţa că noua descoperire referitoare la o gaură neagră în centrul Căii Lactee îi va ajuta să detecteze alte găuri negre ascunse, rămăşiţe ale unor stele masive cu efecte gravitaţionale atât de puternice încât nimic nu scapă forţei lor de atracţie, nici măcar lumina.

Cercetătorii au reuşit să detecteze pentru prima dată o gaură neagră de masă medie care este de câteva mii de ori mai mare decât masa Soarelui, potrivit Science Daily.

Descoperirea aşa numitei găuri negre “tăcute” a fost făcută de o echipă de astronomi, condusă de Shunya Takekawa de la Observatorul Astronomic Naţional al Japoniei care, anterior, a monitorizat un nor de gaz ce se rotea în apropierea centrului Căii Lactee.

După ce astronomii au măsurat mişcarea norului cu ajutorul radiotelescopului interferometric ALMA (Atacama Large Millimetre/Submillimetre Array), ei au concluzionat că rotirea norului a fost cauzată de o gaură neagră necunoscută anterior.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință