GastroPan 2013: Târg internaţional de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică

Târgul GastroPan 2012
Târgul GastroPan 2012 (GastroPan)

Ediţia a V-a a celui mai important eveniment autohton internaţional din domeniul panificaţiei, al cofetăriei şi al ospitalităţii, GastroPan 2013, va avea loc între intervalul 11 şi 14 aprilie, la noul centru Exporom din localitatea Pantelimon, lângă Bucureşti (între 10.00 şi 18.00 de joi până sâmbătă şi între 10.00 şi 16.00 duminică).

GastroPan a devenit cel mai mare târg de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică organizat pe piaţă autohtonă de profil şi unul dintre cele mai importante din Europa Centrală şi de Est şi prezintă cele mai noi şi mai eficiente ingrediente, echipamente şi tehnologii de producţie. organizatorii afirma că produsele finite lansate la expoziţie, concursurile şi demonstraţiile practice din program contribuie la dezvoltarea pieţei de profil.

Prima ediţie în Capitală

"Este cea de-a cincea ediţie a târgului şi este prima care se desfăşoară în Capitală. Până în prezent târgul avea loc la Târgu Mureş, însă a crescut foarte mult, mai ales în acest ultim an. Suprafaţa de expunere este mai mare anul acesta cu 60% şi vor participa 130 de expozanţi din 24 de ţări. Expozanţii au închiriat standuri cu suprafeţe medii de aproape 75 de metri pătraţi, în crestere cu 70% comparativ cu 2012. Aceasta le va permite să susţină la standurile proprii mai multe demonstraţii practice, lansări de produse, campanii de degustări şi multe alte programe atractive. Târgul este singurul specializat în acest domeniu din România", a declarat pentru Epoch Times Daniel Maior, specialist Media şi PR, reprezentant al organizatorilor.

În cele patru zile ale evenimentului, pe o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi, sute de furnizori de echipamente, materii prime, tehnologii şi soluţii pentru afacerile de profil vor sosi din întreaga lume, pentru a expune ultimele inovaţii din domeniu.

Anul acesta, programul târgului include numeroase demonstraţii şi concursuri, ceea ce ar putea impune noi produse pe piaţa de profil.

Constituind un punct de legătură între furnizori, producători şi consumatori, soluţiile prezentate la expoziţie se adresează atât specialiştilor, cât şi publicului larg.

Eveniment susţinut de Uniunea Internaţională a Brutarilor

"La acest eveniment avem susţinerea celei mai mari asociaţii din lume în domeniu - Uniunea Internaţională a Brutarilor - al cărei preşedinte va fi prezent la târg. Anul acesta, vor avea loc numeroase demonstraţii live de producţie. În premieră în România, vor fi lansate diverse linii de producţie, aparatură, accesorii, etc. Publicul larg va fi încântat de numeroasele concursuri la care vor participa 130 de specialişti în panificaţie, cofetărie, toruri şi alte produse culinare, sculptură în ciocolată sau turtă dulce care vor fi degustate de vizitatori", a mai precizat Daniel Maior pentru Epoch Times.

În respectul tendinţelor actuale de pe piaţă, precum şi prin caracterul hrănitor, gustos şi sănătos al alimentelor, pâinea, produsele de patiserie, sandvişurile, torturile, deserturile sau preparatele culinare complexe vor putea fi admirate şi degustate de vizitatori.

Pe de altă parte, operatorii de cofetării, brutării sau restaurante aflaţi în căutarea unor noi nişe de afaceri sau a unor oportunităţi de dezvoltare a activităţii, vor regăsi la GastroPan numeroase oferte de ingrediente, tehnologii şi echipamente de la furnizori din întreaga lume.

Toţi cei care vor trece pragul târgului vor avea ocazia de a testa cele mai noi ingrediente şi reţete, de a urmări modul de funcţionare al celor mai moderne echipamente, dar şi de a experimenta cele mai recente tehnologii de producţie.

Sculptură în legume, fructe, zahăr, ciocolată

Expoziţia se va transforma într-un spaţiu al inovaţiei şi al creativităţii datorită demonstraţiilor susţinute de expozanţi, dintre care enumerăm sesiuni de coacere a pâinii, tehnici de sculptură în legume, fructe, zahăr, ciocolată sau marţipan, precum şi programe de preparare a îngheţatei artizanale sau show-urile de gătit dinamice.

"Pentru specialişti şi oameni de afaceri, târgul oferă numeroase posibilităţi şi oportunităţi de afaceri la cheie", a mai declarat Daniel Maior.

De-a lungul celor patru zile, la GastroPan îşi vor măsura talentul cei mai buni brutari, cofetari şi bucătari din ţară, fiind desemnate Pâinea, Tortul şi Îngheţată Anului 2013.

Sunt aşteptaţi peste 20.000 de vizitatori la GastroPan 2013, iar toate detaliile despre eveniment, precum şi condiţiile de participare pentru expozanţi se regăsesc pe pagină oficială a expoziţiei www.gastropan.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie