Gafă electorală cu PSD Sector 1: Animalele ştiu de ce

Liviu Şerbănescu
19.11.2012

În campania electorală pentru alegerile parlamentare din data de 9 decembrie, partidele încearcă să iasă în evidenţă care mai de care prin afişe de toate felurile, plasate în locuri diverse, mai prost sau mai bine alese. Aşa s-a întâmplat că cei de la PSD şi-au montat un afiş exact sub o reclamă la mâncare pentru câini. Şi a ieşit ce a ieşit, după cum puteţi observa în imaginile alăturate.

Cei care au aşezat astfel afişul cu PSD Sector 1 Bucureşti s-ar fi putut inspira din mai multe situaţii sau declaraţii ale membrilor partidului făcute în diverse perioade post-decembriste, pe care le prezentăm mai jos.

***

Eurodeputata PSD Daciana Sârbu, membră a Comisiei pentru mediu a Parlamentului European (ENVI) a afirmat în martie 2010, în plenul Parlamentului European, că se va ajunge la o circulaţie liberă şi sigură a animalelor de companie în spaţiul european după 2011.

"Mă bucur de faptul că raportul permite statelor membre să continue testele şi măsurile de protecţie împotriva răspândirii rabiei, contribuind, totodată, la o circulaţie liberă şi sigură a animalelor de companie în spaţiul european după 2011", a declarat Daciana Sârbu.

***

Atât Victor Ponta, cât şi soţia sa, Daciana Sârbu, s-au declarat de mai multe ori împotriva vânătorii de animale

***

Ion Iliescu, către un jurnalist, la Constanţa, la data de 15 august 1992 – "Măi animalule!".

***

"Eu sper ca raţiunea să învingă. Ponta a evoluat bine, s-a mai maturizat. Ştiţi când spuneam că e nărăvaş ca un cârlan. Văd acum că ăla mai în vârstă e mai cârlan…" a afirmat Ion Iliescu, referindu-se la unele comentarii ale lui Crin Antonescu, în februarie 2012.

"Domnul Iliescu e obişnuit cu jocuri de animale? Îl rog cuviincios pe domnul preşedinte să facă aceste exerciţii în ferma proprie, la PSD", i-a răspuns Crin Antonescu.

***

"Iliescu este animal politic pursânge", declara în februarie 2008, preşedintele de atunci al PSD, Mircea Geoană.

***

Vânător pasionat, Adrian Năstase a fost, timp de 12 ani, preşedintele Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România. La prima mare vânătoare la care a participat în ianuarie 2005 pe domeniul Balc din judeţul Bihor (1.500 de hectare), concesionat magnatului Ion Tiriac pe o perioadă de 49 de ani, pe vremea când era prim-ministru, Adrian Năstase a împuşcat 24 de mistreţi dintre cei 185 ucişi atunci.

***

"Sunt apropiat şi de mase, şi de oameni, sunt un animal perfect, dacă mă trimiteţi între 10.000 de oameni şi vă spun până la final, după câteva ore, pulsul şi ceea ce am eu de făcut şi ce trebuie făcut, ce vor ei să audă şi ce vor ei să se întâmple", declara în mai 2009 preşedintele PSD Bucureşti de atunci, Marian Vanghelie.

***

Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman Liviu Dragnea (PSD) are o pasiune foarte costisitoare - vânătoarea de animale. Dumnealui şi-a procurat arme de vânătoare de calitate şi o maşină creată parcă special pentru vânătoare - Iveco Massif. Aceste dotări îl fac pe secretarul general al PSD să dorească, aproape la fiecare sfârşit de săptămână, să le folosească”, relevă turnulcustiri.ro.

***

Deputatul PSD Andrei Săva este hotărât să limiteze numărul animalelor de companie din apartamente, precum şi din casele care au curte. Pentru aceasta, el a depus în 2012, la Camera Deputaţilor, un proiect de lege. Fost membru PDL, Andrei Săva s-a mutat la PSD imediat după ce USL a ajuns la putere.

El a iniţiat recent un proiect de lege care limitează numărul de animale de companie care poate fi deţinut de într-un apartament la două pisici sau doi câini. Totodată, dacă în apartament există atât câini, cât şi pisici, numărul acestora este limitat la patru în total.

"Este interzisă creşterea şi întreţinerea animalelor de talie mare şi mijlocie în locuinţele din clădirile-bloc, excepţie fac câinii şi pisicile, dar nu mai multe de două capete sau cu aprobarea asociaţiei de proprietari nu mai mult de două capete de fiecare, cu obligaţia de a le asigura condiţiile stabilite de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară", se precizează în proiectul de lege.

Acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor