Gabriel Oprea va fi judecat pentru ucidere din culpă. Dosarul morţii poliţistului Gigină intră pe rolul instanţei

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

La aproape cinci ani de la moartea lui Bogdan Gigină, dosarul tragicului accident va ajunge într-un final pe masa judecătorilor. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis, joi, începerea judecăţii în cazul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, pentru uciderea din culpă a lui Gigină, relatează G4Media.

Concret, instanţa a stabilit că rechizitoriul trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie a fost legal întocmit şi a respins contestaţiile formulate de inculpaţii Oprea Gabriel, Mazilu Petre, General MPM Impex S.R.L., şi părţile responsabile civilmente Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne împotriva încheierii din camera de consiliu din data de 29.11.2019 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti în dosarul nr. 33627/3/2018/a1.

Acest dosar a avut un traseu anevoios. Trimis în primă fază la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), el a fost mutat, pe motiv de competenţă, la Judecătoria Sectorului 1 şi apoi la Tribunalul Bucureşti. Gabriel Oprea a fost trimis în judecată, alături de societatea General MPM Impex SRL şi administratorul acesteia, Petre Mazilu, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Articolul integral poate fi citit aici.

Reamintim că, în seara de 20 octombrie 2015, Oprea mergea acasă, la vila din cartierul Cotroceni. Era întuneric şi ploua mărunt, dar pentru că ministrul de Interne se grăbea, Bogdan Gigină mergea cu 84 km/h.

”Viteza de deplasare era stabilită în mod implicit de către ministrul de Interne, prin comunicarea destinaţiei şi a momentului precis la care acesta trebuia să ajungă la destinaţie”, precizează DNA.

Oprea se obişnuise, mai spun procurorii, să fie „singurul în măsură să solicite mărirea vitezei de deplasare dincolo de depăşirea limitei de siguranţă”.

În jurul orelor 19:00, după ce a trecut de intersecţia dintre străzile Ştirbei Vodă şi Calea Plevnei, în dreptul fostei clădirii „Casa Radio”, Gigină a căzut cu motocicletă într-o groapă săpată în mijlocul carosabilului de angajaţii unei firme de gaze.

A fost transportat imediat la Spitalul Universitar, aflat în apropiere, dar medicii nu l-au mai putut salva. Tânărul fusese grav lovit la cap şi suferise o hemoragie cranio-cerebrală.

De reţinut că, atâta timp cât a fost ministru de Interne (ianuarie 2014 – noiembrie 2015), Gabriel Oprea a mers numai cu coloană oficială. Inclusiv în deplasările cu caracter privat, adică în vizite particulare, la sediile unor partide politice, la restaurante sau atunci când se întorcea acasă, acuză procurorii DNA.

Regimul de care beneficia Oprea era rezervat, prin lege, exclusiv preşedintelui României, preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului şi prim-ministrului.

Fostul ministru de Interne nu doar că s-a poziţionat la acelaşi nivel de privilegii, dar numărul de deplasări făcute de el cu coloană oficială a fost de 3 ori mai mare decât cele realizate, în aceeaşi perioadă, pentru însoţirea preşedintelui României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne