Dosarul Colectiv 2, împărţit între Parchetul General şi Parchetul Militar

Trei civili, printre care şi Adrian Despot, şi doar un pompier cărând un rănit din Colectiv.
Trei civili, printre care şi Adrian Despot, şi doar un pompier cărând un rănit din Colectiv. (Libertatea)

Procurorul general interimar Bogdan Licu a decis ca o parte din dosarul Colectiv 2 să rămână la Parchetul General, iar alta la cel Militar, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Informaţia vine în contextul în care Bogdan Licu a anunţat, în urmă cu trei zile, că a fost sesizat de procurorii de la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică cu privire la un conflict de competenţă pentru anchetarea unui segment din dosarul Colectiv 2. Se pare însă că Licu a găsit o soluţie pentru a tranşa conflictul - pompierii vor fi cercetaţi de procurorii militari iar civilii, de procurorii de la Parchetul General. De altfel, într-un comunicat remis în urmă cu o săptămână, Parchetul General a anunţat că a disjuns dosarul Colectiv 2 şi a decis trimiterea către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anchetei ce îi priveşte pe pompierii din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov care au intervenit după tragedia de la clubul bucureştean.

Ulterior, tot dosarul a fost trimis procurorilor militari, au spus surse judiciare pentru G4Media.ro. Alături de şefii din cadrul IGSU şi ISU Bucureşti Ilfov, de această anchetă sunt vizaţi Nicolae Bănicioiu şi Raed Arafat, după ce au fost denunţaţi de părinţii victimelor din Colectiv pentru deciziile luate după incendiul de la localul bucureştean, privind îngrijirea medicală a răniţilor. Deocamdată investigaţia este in rem, adică doar pentru fapte.