Furtună devastatoare în Vaslui: 94 de localităţi fără curent

Un copac doborât de furtună (JUAN MABROMATA / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
27.08.2013

În judeţul Vaslui s-a dezlănţuit luni seară, o furtună devastatoare. Multe acoperişuri au fost smulse de pe case, zeci de copaci au fost doborâţi, un drum naţional a fost blocat şi multe localităţi au rămas fără curent electric. Din cauza furtunii cu gheaţă, 94 de localităţi din judeţul Vaslui au rămas fără energie electrică luni seară, fiind afectate reţelele de alimentare. Echipe ale E.ON Moldova au intervenit în teren pentru remedierea defecţiunilor.

Conform relatărilor reprezentanţilor Prefecturii Vaslui, din cauza furtunii din vestul judeţului s-au produs pagube materiale, 94 de localităţi fiind lipsite de curent electric, deoarece vântul puternic a deteriorat reţelele de alimentare.

"Trei linii electrice aeriene sunt nealimentate cu energie electrică, ceea ce a dus la întreruperea curentului în 51 de localităţi în zona Bârlad - Puieşti, 37 în zona Bleşca şi şase în zona Pungeşti. Chiar dacă este noapte, echipele de intervenţie ale E.ON Moldova se află în teren astfel încât reluarea energiei electrice să se facă în cel mai scurt timp posibil", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Maria Costea.

În urma furtunii care s-a abătut, luni seară, asupra vestului judeţului Vaslui, au fost avariate acoperişurile mai multor case, reţele de electricitate şi telecomunicaţii, precum şi DN 2 F Vaslui - Bacău, care a fost blocat aproximativ o jumătate de oră din cauza copacilor căzuţi pe şosea.

Bilanţul devastatoarei furtuni este: peste 2.000 de oameni din 94 de localităţi au rămas fără energie electrică şi fără acces la telefonia fixă, din cauza cablurilor rupte de pe stâlpii doborâţi şi ei de vânt, pagubele materiale ridicându-se la câteva sute de mii de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor