Funeriu promite lista "putreziciunilor" de la PLUS: "Chiar nu meritaţi să fiţi poluaţi!"

Daniel Funeriu, fostul ministru al Educaţiei
Daniel Funeriu, fostul ministru al Educaţiei (www.gov.ro)

După ce a criticat intenţia liderilor PLUS de a impune USR-ului, în protocolul alianţei între cele două partide, modificarea condiţiilor de integritate astfel încât cei care au semnat angajamente cu fosta Securitate pe vremea când erau minori să poată să candideze la demnităţi publice, fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu critică statutul PLUS, susţinând că acesta ar putea permite accesul oricărei putreziciuni politice la funcţii publice.

Mai exact, Funeriu susţine că dacă statutul USR este bine scris şi greu de fentat de către traseişti, penali etc., pe de altă parte, cel al PLUS e ca stomacul unui somn: digeră orice putreziciune. Ori, în aceste condiţii, dacă Cioloş şi oamenii de bine nu sunt vigilenţi, orice putreziciune politică care se infiltrează în PLUS poate ajunge într-o bună zi pe listele de candidaţi ai alianţei, susţine fostul minsitru, în viziunea căruia potrivit este ca "nominalizările să fie făcute după statutul USR care e f. ok."

Redăm postarea lui Funeriu

"După ce i-am prins cu mâţa-n sac pe cei de la USR-PLUS referitor la 'copiii securişti' (bravo lor că au schimbat) eram aproape sigur că găsesc alte şopârle în statutul USR. Ei bine, mă bucur să spun că e foarte clar scris tot ce trebuie. În mare, imposibil de fentat statutul dacă eşti traseist, penal, etc. Bravo lor.

Dar să vezi comedie! Statutul PLUS e ca stomacul unui somn: digeră orice vietate sau putreziciune halită în ape tulburi. Listele fiind comune, escrocheria politică poate fi lesne executată dacă Dacian Cioloş şi oamenii de bine de la PLUS nu sunt vigilenţi: orice putreziciune politică se infiltrează sub un pretext oarecare la PLUS, unde este digerat şi astfel transformat în ceva comestibil alianţei USR-PLUS şi... hop pe listă şi/sau ministru. Or, ştim cu toţii că nici dacă vrei, nu poţi să fii 100% vigilent. Aşa că, stimate dle Barna, nu e păcat de excelentul statut al USR şi munca oamenilor voştri (ieri la ora 23 erau singurii care strângeau semnături în Piaţa Libertăţii în Timişoara) dacă colegii de la PLUS, din naivitate sau lipsă de vigilenţă, vă bagă vreo putreziciune pe gât? Că sigur 'strategie' nu e;) dar noh, zic şi eu.

Soluţia corectă e ca toate nominalizările să fie făcute după statutul USR care e f. ok.
PS: o să vă fac eu lista scurtă a putreziciunilor în curând. Chiar nu meritaţi să fiţi poluaţi", scrie Funeriu.

Reamintim că după scandalul public pe tema prevederii vizând posibilitatea celor ce au semnat angajamente cu securitatea ceauşistă de a ajunge pe listele de candidaţi ale USR-PLUS, Barna a anunţat că textul articolului privind colaborare cu Securitatea va rămâne în forma iniţială, nu în cea dorită de PLUS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne