Fugit în Madagascar, Mazăre s-a ales cu un mandat de arestare în lipsă

Cu nu mai puţin de opt dosare penale pe numele său, fostul primar roşu de la malul mării, Radu Mazăre a fugit în Madagascar, pe motiv că ar fi o victimă a aşa-zisului "stat paralel". Acum, instanţa a decis arestarea sa în lipsă.
Radu Mazăre
Radu Mazăre (sursa imagine: Facebook)

Fostul primar PSD al Constanţei, Radu Mazăre, client fidel al procurorilor DNA şi condamnat deja în primă instanţă într-unul dintre dosarele în care este vizat, cu un prejudiciu estimat la 115 milioane de euro, are acum pe numele lui un mandat de arestare în lipsă, după ce a fugit în Madagascar ca să scape de problemele penale.

Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis miercuri solicitarea DNA de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Mazăre, pe motiv că edilul a încălcat termenii controlului judiciar.

Fostul primar a transmis, într-o scrisoare de cinci pagini, adresată "tuturor autorităţilor interesate din România", că a decis să ceară azil politic în Madagascar pentru că e "o ţintă politică a statului paralel" şi susţine că se va întoarce atunci când în ţară va exista "o justiţie reală".

"Statul Paralel din România, prin intermediul unor procurori, anumitor judecători, al serviciilor şi al ziariştilor aserviţi distruge viaţa, imaginea, reputaţia, cariera, sănătatea, liniştea familială şi sufletească a unui om considerat drept ţintă", scrie fostul primar.

În scrisoarea sa, fostul edil face referire la toate cele patru noi dosare penale deschise în acest an pe numele său, în care are calitatea de suspect sau de inculpat pentru abuz în serviciu sau complicitate la abuz în serviciu, dar şi la celelalte patru dosare penale mai vechi, şi susţine că este nevinovat şi că în ţară nu mai are "nicio şansă să beneficieze de o justiţie corectă, independentă, obiectivă şi imparţială".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne