Fredolin Lecari se vrea vicepreşedinte al Interpol. Valeriu Paşa: Aceasta se întâmplă datorită lipsei de reacţie a Ministerului de Interne

Vlad Plahotniuc îşi împinge delegatul în fruntea celui mai important organ de investigaţii din lume pentru „a-i rezolva întrebările”, susţine activistul Valeriu Paşa.
Interpol
Interpol (interpol.int)

Fostul şef al Poliţiei de Frontieră, Fredolin Lecari ar candida la funcţia de vicepreşedinte al Interpol pentru regiunea Europa. Potrivit TV8, acesta activează în Comitetul Executiv al Interpol din partea Republicii Moldova şi a fost ales în 2017, la Adunarea Generală a Interpolului de la Beijing, numire care a provocat atunci multe discuţii la nivel internaţional.

TV8 mai informează că, potrivit surselor, în prezent Fredolin Lecari ar fi promovat în noua funcţie de fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc pentru ca să-i rezolve problemele la Interpol.

În context, activistul civic, Valeriu Paşa a ţinut să reamintească că Vitalie Pârlog şi Fredolin Lecari (ăsta e „de elită”) au fost „desantaţi” de către Plahotniuc la Interpol să îi ”hotărască întrebările”. Mai mult, fostul lider PD ”l-a băgat” pe Lecari chiar în bordul mondial de conducere a Interpolului.

„El este trimis al Poliţiei acolo. Adică al Ministerului de Interne. El nu numai că nu a fost retras până acum, dar candidează pentru funcţia de vicepreşedinte al Interpol pentru Europa.

Şi Pârlog şi Lecari sunt tot acolo. Aţi auzit măcar o reacţie a Ministerului de Interne la aceasta? În 3 luni să nu poată guvernul şi Ministerul de Interne în speţă să îi retragă?”, scrie expertul pe pagina sa de Facebook întrebându-l „pe şleau” pe ministrul de Interne, Andrei Năstase „ce caută aceşti Lecari şi Pârlog acolo până acum? De ce ministrul nu a reacţionat nicidecum la faptul că Plahotniuc îşi împinge delegatul în fruntea celui mai important organ de investigaţii din lume?”

În anul 2017, presa străină şi cea de la Chişinău scria că pentru al promova pe Fredolin Lecari la conducerea Interpol, autorităţile moldovene au transportat de la Chişinău la Beijing mai mult de două tone de coniac, vodcă şi vin sub acoperirea poştei diplomatice.