Franţa: Dispozitiv explozibil provoacă rănirea a cel puţin 13 persoane în Lyon

Serviciul de ambulanţă oferă îngrijiri medicale unei persoane rănite în timpul exploziei din Lyon, 24 mai 2019
Serviciul de ambulanţă oferă îngrijiri medicale unei persoane rănite în timpul exploziei din Lyon, 24 mai 2019 (Getty Images)

Cel puţin 13 persoane au fost rănite când un dispozitiv explozibil a fost detonat într-o brutărie de pe bulevardul central Rue Victor Hugo din centrul Lyon-ului, cel de-al treilea oraş ca mărime al Franţei.

„Nu sunt eu în măsură să ofer cifre, dar se pare că nu există victime”, a declarat Macron. „Există persoane rănite, evident că mă gândesc la aceşti răniţi şi la familiile lor.” Niciuna dintre leziuni nu pune viaţa în pericol, însă 11 persoane au fost duse la spital. Au fost rănite opt femei, o fetiţă de 10 ani şi patru bărbaţi.

Poliţia din Lyon se află în căutarea unui bărbat suspectat că ar fi fost responsabil pentru explozia de vineri, în timp ce preşedintele Emmanuel Macron a declarat că a fost vorba de un atac, potrivit Deutsche Welle.

Bărbatul a fost surprins pe camerele video cum a plasat un pachet în faţa brutăriei. Poliţia l-a descris ca fiind un bărbat de aproximativ 30 de ani, european sau nord-african. Suspectul a plecat de la locul incidentului cu o bicicletă.

Poliţia a cerut oamenilor să evite zona şi autorităţile pentru transport public au anunţat că au închis temporar staţiile de metrou din apropiere Ampere-Victor Hugo şi Bellecour.

O sursă a poliţiei a declarat că pachetul, care conţinea şuruburi şi bolţuri, a fost plasat în faţa brutăriei, în apropierea unui colţ stradal aglomerat, în jurul orei locale 5:30 p.m.

Ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, a declarat că le-a cerut şefilor poliţiei să consolideze securitatea în locurile publice sau unde se desfăşoară evenimente. Autoritatea pariziană antitero, care are jurisdicţie asupra incidentelor de natură teroristă în Franţa, a anunţat că a deschis o anchetă asupra exploziei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe