Franţa a arestat 10 persoane în lupta împotriva terorismului

Epoch Times România
05.04.2012

Poliţia franceză a arestat mai multe persoane suspectate că ar fi extremişti islamişti - în cadrul represiunii Franţei împotriva extremiştilor - după un şir de atentate efectuate luna trecută de un bărbat cu legături Al-Qaeda. Politicienii din opoziţie pun sub semnul întrebării momentul represiunii – ea având loc înaintea alegerilor prezidenţiale din această lună, potrivit unui raport VOA.

Poliţia a arestat 10 de persoane în raidurile din mai multe oraşe din nordul şi sudul Franţei. Anchetatorii au declarat că au recuperat trei puşti Kalaşnikov şi mai multe pistoale. Arestările urmează unor operaţiuni similare de săptămâna trecută, care au vizat 19 extremişti islamişti.

Operaţiunea de miercuri face parte dintr-o represiune mai mare a guvernului împotriva radicaliştilor, ca urmare a împuşcării mortale a şapte persoane luna trecută, de către islamistul franco-algerian Mohamed Merah. Înainte de a muri într-un schimb de focuri cu poliţia, Merah a susţinut că ar avea legături cu Al-Qaeda şi a declarat că a fost antrenat în Afganistan şi Pakistan.

Treisprezece dintre persoanele arestate săptămâna trecută au fost acuzate de terorism. Mai multe dintre ele sunt membri ai unui grup islamist interzis numit Forsane Alizza sau Cavalerii Mândriei. În plus, autorităţile franceze au anunţat luni că au expulzat cinci predicatori islamişti. Guvernul a interzis mai multor predicatori străini intrarea în ţară, pentru a participa la o conferinţă islamică.

Autorităţile au grijă să nu lege recentele arestări de crimele lui Merah, dar preşedintele Nicolas Sarkozy susţine că Franţa are acum o politică de toleranţă zero faţă de extremism.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor