Fotbal. Trofeul 'Balonul de Aur' va fi decernat după noi reguli

"Votul va fi decis pornind de la o listă de 30 de jucători, faţă de 32 la ediţiile precedente, iar etapa intermediară de nominalizarea a trei finalişti a fost suprimată" - France Football.
Trofeul Balonul de Aur.
Trofeul Balonul de Aur. (LLUIS GENE,LLUIS GENE / AFP / Getty Images)
Marius Drăgoi
20.09.2016

'Ballon d'Or', cel mai cunoscut premiu acordat de France Football, va fi atribuit după noi reguli după cum a anunţat revista de fotbal franceză.

Mult râvnitul trofeu, cunoscut şi sub numele de premiul 'Fotbalistul Anului în Europa' va fi decernat de acum înainte la finalul anului calendaristic, după ce timp de şase ani câştigătorul era anunţat în debutul său. Astfel, căpitanii şi antrenorii echipelor naţionale nu vor mai avea drept de vot, un juriu format din jurnalişti urmând să decidă dintr-o listă de 30 de jucători la cine va merge cea mai importantă distincţie individuală din fotbal.

Acest trofeu s-a aflat sub egida Federaţiei Internaţionale de Fotbal începând cu anul 2010, după ce forul internaţional a ajuns la un acord cu France Football. Prezidată în acel moment de Joseph Blatter, FIFA a acceptat să plătească 15 milioane euro grupului Amaury, editorul L'Equipe şi France Football, pentru a beneficia de drepturile asupra Balonului de Aur. După 6 ani, înţelegerea dintre cele două părţi s-a încheiat, motiv pentru care renumita publicaţie sportivă a anunţat unele modificări în regulament.

În timpul parteneriatului cu FIFA (din 2010 până azi), trofeul a fost decernat la Zurich, în ianuarie, pentru a recompensa performanţele celui mai bun fotbalist al anului precedent. Balonul de Aur FIFA a fost câştigat de doar doi jucători, Lionel Messi (4) şi Cristiano Ronaldo (2).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor