Fotbal: Stadionul Municipal Bacău rămas fără nocturnă, după ce hoţii au furat cablurile de cupru

Stadionul municipal din Bacău a rămas fără nocturnă după ce, în cursul nopţii de luni spre marţi, trei hoţi au pătruns nestingheriţi de nimeni în zona instalaţiilor de iluminat şi au sustras 92 de cabluri de cupru cu dimensiuni cuprinse între 50 şi 110 de centimetri.

Un echipaj al Grupării Mobile de Jandarmi (GMJ) Bacău a reuşit, însă, în timp ce executa o misiune de patrulare să îi prindă la un control de rutină pe strada Milcov din municipiu.

„Florin B., în vârstă de 23 de ani, din municipiul Bacău, Romeo G., de 21 de ani, şi Ioan G., de 20 de ani, ambii din Buhuşi, aveau asupra lor o cantitate importantă de cabluri din cupru pe care au recunoscut că le tăiaseră din instalaţia de iluminat pentru nocturnă a stadionului, urmând să-l valorifice la un centru de colectare", a declarat marţi pentru AGERPRES maiorul Marius Ţăranu, ofiţerul de relaţii publice al GMJ Bacău.

Potrivit acestuia, „asupra suspecţilor au mai fost găsite foarfece, şurubelniţe şi un cuţit, obiecte de care hoţii se folosiseră pentru a sustrage bunurile".

„Echipajul de ordine i-a dus pe suspecţi în imediata apropiere a stâlpilor de iluminat de unde sustrăseseră cablurile pentru a face o constatare la faţa locului a modului de operare folosit de aceştia", a mai spus purtătorul de cuvânt al GMJ Bacău.

Autorii furtului de la Stadionul municipal sunt cercetaţi penal pentru furt calificat, dosarul fiind înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

În perioada următoare, Primăria Bacău va stabili valoarea prejudiciului, dar, susţin surse din cadrul instituţiei, instalaţia de nocturnă a stadionului băcăuan va rămâne nefuncţională mai multe luni din cauza lipsei de fonduri pentru reparaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport