Fotbal: Petrolul - CFR, finala Cupei României cu cei mai puţini jucători români

(JOHN THYS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
03.06.2013

Meciul dintre Petrolul Ploieşti şi CFR Cluj (1-0) a fost finala Cupei României la fotbal cu cel mai mic număr de jucători autohtoni în echipele de start, potrivit Comisiei de Statistică şi Istorie a Federaţiei Române de Fotbal.

În finala desfăşurată sâmbătă seara pe "Arena Naţională" din Bucureşti, doar patru români s-au aflat în echipele de start, Hoban şi Grozav la ploieşteni, Gabriel Mureşan şi Deac la clujeni. Totodată s-a înregistrat şi cel mai mic număr de români pe întreaga finală, doar şase, pe parcurs mai intrând Morar şi Achim la Petrolul. Precedentele asemenea "recorduri" avuseseră loc tot la o finala a CFR-ului, cea cu FC Vaslui din 2010, cu opt autohtoni la start şi 10 la final.

A fost a 75-a finala a Cupei României, a 69-a găzduită de Capitală, a doua disputată pe Arena Naţională, iar Petrolul şi CFR s-au întâlnit pentru prima oară, nu doar în finală, ci în cadrul acestei competiţii. Ambele s-au aflat pentru a patra oară în ultimul act al competiţiei, iar CFR a pierdut pentru prima dată finala. Petrolul a câştigat pentru a treia oară Cupa şi a egalat-o la numărul de trofee chiar pe învinsa sa de-acum, situându-se împreună într-un clasament all-time legat de acest aspect pe locurile 5-6, după Steaua, Rapid, Dinamo şi Universitatea Craiova.

A fost a 17-a finală fără participarea vreunei echipe bucureştene.

Bokila, autorul unicului gol şi desemnat totodată jucătorul finalei, a fost de asemenea şi golgheterul actualei ediţii a Cupei, totalizând 7 reuşite.

Ambii antrenori, Cosmin Contra şi Eugen Trică, s-au aflat la primele lor finale.

Arbitrul Cristian Balaj a condus la centru pentru a patra oară o finală de Cupă (după cele din 2002, 2004 şi 2009), egalându-i astfel pe Denis Xifando şi Dan Petrescu, cei trei fiind depăşiţi doar de Emil Kroner, cu menţiunea că acesta a arbitrat două din partidele acelei celebre finale rejucate de patru ori dintre Rapid şi Venus în 1940.

Finala de sâmbătă a fost prima cu şapte arbitri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor