Fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu merge după gratii

Acuzat că ar fi primit un milion de euro de la Vîntu pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării, Olteanu va fi arestat preventiv.
Bogdan Olteanu
Bogdan Olteanu (Epoch Times România)

Fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu a fost arestat preventiv pentru 16 zile, au decis magistraţii Înaltei Curţi. Decizia este definitivă, informează Realitatea TV.

În plus, potrivit sursei citate, procurorii anticorupţie verifică provenienţa averii fostului viceguvernator al BNR, după ce Olteanu nu ar fi putut justifica de unde a avut bani pentru a-şi construi uriaşa casă 1.057 de metri pătraţi de pe malul lacului Snagov.

Reamintim că Olteanu, aflat în arest la domiciliu, înaintea acestei decizii contestase arestarea, iar la rândul lor, procurorii anticorupţie au cerut arest preventiv după gratii pentru fostul viceguvernator.

Olteanu este acuzat că, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

"Inculpatul a profitat de influenţa deţinută în baza funcţiei pe care o deţinea pentru a obţine sume uriaşe raportat la veniturile la care era îndreptăţit, ignorând exigenţele de etică pe care le presupune calitatea de ales public. Fapta apare cu atât mai gravă având în vedere poziţia pe care o deţinea inculpatul la momentul săvârşirii faptei, cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor, considerată a treia poziţie în ierarhia funcţiilor statului, ceea ce îi permitea să influenţeze activitatea a numeroase instituţii", se arată în motivarea deciziei de arest la domiciliu redactată de judecătorii ICCJ

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne