Fostul trezorier PSD: Sunt realmente uluit de decizia DNA de astăzi. Poliţia politică e vie!

Mircea Draghici
Mircea Draghici (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici a lansat acuzaţii grave, luni, via Facebook, după ce procurorii DNA l-au chemat să-l înştiinţeze oficial că are acum calitatea în inculpat în dosarul penal privind utilizarea subvenţiilor primite de PSD de la stat în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

"Sunt realmente uluit de decizia DNA de astăzi. Nu există absolut nicio raţiune pentru punerea în mişcare a acţiunii penale, niciun argument sustenabil. Ca şi în cazul soţiei mele, totul pare a fi doar o parte a unei foi de parcurs stabilite în anumite laboratoare. În condiţiile în care toţi martorii au dat declaraţii favorabile de la momentul în care am fost numit suspect şi până astăzi, nu pot decât să constat cu dezolare că trăim vremuri în care poliţia politică e vie şi din ce în ce mai puternică. 'Civilii din politică trebuie executaţi!'. 'Am înţeles, să trăiţi!'", a scris Mircea Drăghici.

La începutul lunii aprilie, DNA a anunţat că procurorii încep urmărirea penală împotriva lui Mircea Drăghici pentru delapidare, pe care îl acuză că el şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţia acordată PSD-ului prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil.

Procurorii anticorupţie au extins ulterior urmărirea penală faţă de Mircea Drăghici în legătură cu o altă infracţiune de delapidare. Detalii aici.

De asemenea, soţia lui Drăghici, fost consilier al Dacianei Sârbu, a fost condamnată recent, în primă instanţă, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la abuz în serviciu, instigare la mărturie mincinoasă şi instigare la favorizarea făptuitorului.

Este vorba despre un dosar de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri legat de organizarea unei tabere politice pentru tineretul PSD din Argeş cu bani de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne