Drăghici, lovit în plin de DNA: Procurorii au extins urmărirea penală faţă de trezorierul PSD. Noi acuzaţii de delapidare

Mircea Draghici, fostul trezorier al PSD.
Mircea Draghici, fostul trezorier al PSD. (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Procurorii DNA anunţă extinderea urmăririi penale faţă de Mircea Drăghici, trezorierul PSD acuzat de delapidare în dosarul vizând cheltuirea subvenţiei primite de partid de la stat.

Potrivit unui comuniat remis de DNA, urmărirea penală este extinsă cu privire la săvârşirea unei alte infracţiuni de delapidare.

Concret, procurorii susţin că, în calitate de trezorier al unui partid, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând formaţiunii politice respective, suspectul (Mircea Drăghici n.r.) ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupe) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.

Astfel, procurorii susţin că la data de 10.07.2017, formaţiunea politică, prin trezorier, a cumpărat autoturismul anterior menţionat, iar la data de 18.07.2017, autoturismul ar fi fost vândut unei persoane din familia trezorierului, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului. Banii pentru autoturism au fost plătiţi abia la data de 23.08.2018.

Reamintim că în data de 2 aprilie, trezorierul PSD Mircea Drăghici, şef al campaniei social-democraţilor, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA, pentru delapidare şi utilizarea subvenţiilor primite de PSD de la stat în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

Astăzi, Drăghici s-a prezentat la DNA, însoţit de Codrin Ştefănescu, cei doi anunţând că au depus un document- protest legat de anchetarea finanţării PSD şi a cheltuielilor PSD şi că vor face şi o plângere penală la adresa procurorilor care anchetează modul în care partidul a cheltuit banii primiţi ca subvenţie de la statul român.

Potrivit celor doi, ancheta DNA vizând cheltuirea subvenţiei de la stat este un abuz. Partidul hotărăşte ce face cu banii, acest lucru nefiind treaba DNA, a susţinut Codrin Ştefănescu. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne