Un copil de 4 ani, scos din România cu acte false de un cetăţean german. Intotero: Revoltător! Cum au putut să îl scoată din ţară?

Natalia-Elena Intotero
Natalia-Elena Intotero (Epoch Times România)
Andrei Popescu
26.04.2024

Un copil de 4 ani din judeţul Gorj a fost scos din România de un cetăţean german, cu ajutorul unei procure notariale false, a anunţat, joi, în exclusivitate, jurnalista Ioana Constantin, la emisiunea “Politica Zilei” de la B1 TV, aceasta menţionând că se vorbeşte inclusiv despre posibile şpăgi care ar fi fost date instituţiilor din ţară şi vămii prin care a fost scos minorul. Victima are doi fraţi în sistemul de protecţie socială din Gorj.

Situaţia a fost comentată de ministra Familiei, Natalia Intotero, care a dat asigurări “din partea statului român că acel copil va trebui să ajungă acasă”.

“Indiferent câte presiuni ar fi din partea cetăţeanului respectiv, cetăţeanului străin, asupra autorităţilor din România, da, pot să confirm că este groaznic ceea ce s-a întâmplat şi pot să vă asigur din partea statului român că acel copil va trebui să ajungă acasă. Facem deja toate demersurile şi există un dosar instrumentat de DIICOT şi vreau să îi felicit pentru profesionalism, pentru devotare şi implicare, în egală măsură.

De asemenea, DGASCP Gorj a sesizat DIICOT. Astăzi aflându-mă cu caravana prevenţie consum droguri, alte forme de adicţie, violenţă, bullying, la Târgu Jiu, în cursul acestei dimineţi, alături de directorul DGASPC Gorj, dar şi de psihologi ai instituţiei, am fost şi i-am vizitat pe fraţii copilului care acum se află în Germania. M-am asigurat că ei sunt bine îngrijiţi. Chiar am stat o perioadă destul de îndelungată la discuţii cu asistenţii maternali, dar şi cu cei doi frăţiori”, a precizat Intotero.

De asemenea, ministra a mai declarat că acest caz este “absolut revoltător”.

“Cum au putut ca să îl scoată din ţară? Ce este şi mai îngrijorător, şi aici Ministerul Justiţiei, Ministerul de Interne trebuie să se implice cu foarte multă seriozitate, pentru că acum, intrând în Schengen, cel puţin pentru moment spaţiul aerian şi spaţiul maritim, astfel de situaţii pot să apară cu uşurinţă. Cei care încearcă să scoată copiii din ţară, mai ales pe teritoriul Schengen, nu vor mai avea obligativitatea unui control”, a adăugat Intotero.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor