Fostul şef al SRI George Maior, audiat la DNA într-un dosar de corupţie

Liviu Dragnea şi George Maior
Liviu Dragnea şi George Maior (Victor Ponta)

Fostul şef al SRI şi ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, s-a prezentat, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat ca martor într-un dosar de corupţie, potrivit unor surse judiciare citate de Digi24. Audierea lui Maior ar avea legătură cu vizita făcută de fostul lider PSD Liviu Dragnea în SUA, în ianuarie 2017.

Chiar Dragnea spunea, la sfârşitul anului trecut, că are informaţii potrivit cărora i-ar fi fost întocmit dosar penal cu privire la deplasarea sa în SUA, unde participase la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA.

Dragnea ar fi fost invitat la ceremonie, alături de fostul premier Sorin Grindeanu, de către vicepreşedintele Comitetului de învestire a preşedintelui Statelor Unite, Elliott Broidy, care ulterior a fost el însuşi anchetat, fiind acuzat că şi-a folosit influenţa pentru consolidarea relaţiilor de afaceri cu lideri străini, potrivit Associated Press.

Broidy este cercetat fiind bănuit că şi-ar fi folosit influenţa pe lângă preşedintele Donald Trump pentru câştiguri personale şi încălcarea Legii privind Practicile Străine Ilegale, care interzice cetăţenilor americani să ofere oficialilor străini beneficii pentru a obţine avantaje economice, în speţă invitaţia adresată oficialilor străini la procedura de învestitură a lui Donald Trump.

Mai multe detalii aici.