Fostul prefect de Galaţi, Emanoil Bocăneanu, cercetat pentru tentativă de asasinat

(photos.com)
Flori Mladin
08.05.2014

Fostul prefect de Galaţi Emanoil Bocăneanu a fost arestat din nou întrucât ar fi comandat asasinarea martorului cheie din dosarul în care este anchetat pentru mai multe infracţiuni de corupţie - luare de mită, şantaj şi trafic de influenţă.

Emanoil Bocăneanu a fost arestat din nou pentru că a încălcat condiţiile controlului judiciar impus de instanţă în 10 februarie, părăsind localitatea de domiciliu.

Bocăneanu ar fi apelat la un fost deţinut pentru a ucide martorul principal din procesul în care este cercetat pentru şantaj, trafic de influenţă şi abuz în serviciu, însă persoana care urma sa ucidă matorul s-a răzgândit şi l-a denunţat. Fostul prefect a fost prins în flagrant de către poliţişti, iar apoi s-a predat la Poliţia din Galaţi. În momentul de faţă este arestat preventiv pentru 30 de zile.

Emanoil Bocăneanu a fost propulsat de PSD în funcţia de prefect de Galaţi în luna mai 2012, funcţie deţinută până în noiembrie 2013. Acesta a fost arestat preventiv deoarece ar fi favorizat mai multe persoane pentru a obţine funcţii de conducere la ISU Galaţi. Oficialul l-a convins chiar pe şeful comisiei de concurs de la Direcţia Judeţeană pentru Evidenţa Persoanelor, care făcea angajări, să-i dea subiectele înainte de concurs, pentru a ajunge la o prietenă a soţiei.

Acesta a pus o vorbă bună la Poliţia Rutieră pentru a nu confisca permisul consilierului său, primind în schimb alimente şi băuturi de la acesta.

Pe 15 noiembrie, Bocăneanu a fost arestat pentru 29 de zile, după ce s-au făcut percheziţii la Prefectura Galaţi. La sfârşitul lunii decembrie a fost eliberat şi cercetat în stare de libertate.

Opinia Monicăi Macovei: Am ajuns în situaţia în care mafia PSD comandă crime. PSD trebuie să plece acum.

Europarlamentarul Monica Macovei a comentat pe blogul personal: "Omul trimis de Victor Ponta, în 2012, să conducă prefectura Galaţi este deja judecat pentru nouă infracţiuni de corupţie, între care trafic de influenţă, şantaj, delapidare şi abuz în serviciu.

Am ajuns în situaţia în care mafia PSD comandă crime. PSD a ajuns să ucidă ca să scape de lege, de justiţie, să comande asasinate împotriva celor care denunţă fapte de corupţie.

PSD trebuie să plece. Acum."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor