Fostul pesedist Remus Borza vrea grup parlamentar cu "puciştii" de la ALDE. O susţin toţi pe Dăncilă

Remus Borza
Remus Borza (Facebook)

Cu o zi înaintea votului pe moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD, deputatul independent Remus Borza a anunţat relansarea partidului Forţa Naţională, adăugând că săptămâna viitoare li se vor alătura un număr de deputaţi şi senatori care doresc continuarea actualei guvernări. Unii dintre aceştia ar fi semnatari ai moţiunii. În plus, se pare că trei dintre noii membri se vor alătura Forţei Naţionale chiar în ziua moţiunii, susţine Borza.

"Mă ştiţi. Sunt un om al acţiunii, al soluţiilor, al construcţiei. Haosul politic al ultimei perioade, amatorismul incalificabil al opoziţiei şi oportunismul sistemic al clasei politice m-au convins că proiectul pe care l-am pornit la începutul acestui an este exact soluţia de care e nevoie în aceste zile. Aşa că, dragii mei, Forţa Naţională se relansează în aceste zile, într-un moment de cotitură pentru România şi pentru stabilitatea ţării. Ne vom relansa ca forţă parlamentară, având alături de noi deputaţi şi senatori dintre cei care nu se mai regăsesc în construcţiile politice actuale, parlamentari care nu vor să mai tolereze blocarea ţării din interesele unor lideri de partide care îi tratează ca pe oi la vot. Fără coerenţă, fără vreun plan, fără vreo perspectivă", a declarat Borza pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, Remus Borza - care a fost ales deputat în 2016 din partea ALDE, pentru ca ȋn iunie 2019 să se alăture grupului PSD din Camera Deputaţilor - a precizat că în ultima perioadă a fost implicat în discuţii cu "mulţi parlamentari care nu acceptă ca România să rămână neguvernată din pură ambiţie electorală" şi care doresc ca Guvernul Dăncilă să îşi continue mandatul până anul viitor.

"Din capul locului, cel puţin 15 parlamentari ni se vor alătura chiar de săptămâna viitoare. Sunt oameni responsabili, care, pentru stabilitatea şi bunăstarea României, îşi doresc ca Guvernul actual să îşi continue mandatul până în 2020, iar noi, cei din Forţa Naţională, vrem să contribuim astfel la evitarea dezastrului economic la care partidele de opoziţie din Parlament ar supune ţara prin amatorismul şi cinismul de care dau dovadă", a declarat Borza.

Potrivit unor surse politice, dintre cei 15, aparent 11 ar fi deputaţi şi senatori plecaţi sau demişi din ALDE.

Borza a adăugat că "între cei 15 sunt şi mulţi semnatari ai moţiunii dezamăgiţi de toţi cei care au organizat această tentativă, oameni care nu se regăsesc în precaritatea acestei mişcări şi în lipsa de coerenţă şi seriozitate de care partidele de opoziţie au dat dovadă în ultima săptămână".

De altfel, deputatul şi-a exprimat încrederea că moţiunea de cenzură va cădea, adăugând că după acel pas, "Forţa Naţională doreşte să acorde toată expertiza sa actului de guvernare, să participe la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor cu o echipă de oameni profesionişti, pentru care interesul ţării primează".

"Aşa cum am spus şi la lansarea Forţei Naţionale, construim un partid centrat pe rezolvarea problemelor ţării, care urmăreşte o schimbare în bine autentică, vizibilă. Ne dorim să fim un partid al oamenilor, nu al doctrinelor, nu al luptei oarbe după putere. Vom fi un partid care va pune românii în fruntea priorităţilor", a ţinut să sublinieze deputatul independent.

În finalul mesajului său, Remus Borza a susţinut că, în condiţiile în care "avem oameni competenţi, avem profesionişti din varii domenii şi avem o misiune comună: progresul României şi binele oamenilor", în niciun caz "nu ne dorim să fim complici ai dezastrului prin acceptarea tacită a încercării actualei opoziţii de a prelua puterea fără o minimă viziune pentru ţară".