Fostul consilier al lui Sorin Oprescu şi-a recunoscut faptele şi a făcut şi două denunţuri

Solomon Wigler, mâna dreaptă a primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu, vrea să scape de "Beciul Domnesc".
Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
20.10.2015

Fostul consilier al lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, Solomon Wigler, a recunoscut că a luat mită 204.000 de euro pentru intervenţii în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale necesare construirii a trei supermarketuri şi a solicitat să fie eliberat din arest preventiv, informează Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti urmează să decidă, în mod definitiv, dacă Solomon Wigler va rămâne în arest preventiv, va fi plasat în arest la domiciliu sau va fi cercetat sub control judiciar.

Fostul consilier al lui Oprescu a contestat decizia Tribunalul Capitalei de a menţine măsura arestării preventive în cazul său. Avocaţii lui Solomon Wigler au arătat că acesta este în arest de patru luni şi 17 zile şi ar putea fi judecat sub o altă măsură preventivă.

Mai mult, avocaţii au arătat că Solomon Wigler a recunoscut faptele de care este acuzat de către procurori, precizând că acesta a făcut două denunţuri la DNA, unul fiind referitor la consilierii la care trebuiau să ajungă banii.

Fostul consilier, care a fost trimis în judecată pe 26 iunie, sub acuzaţia de trafic de influenţă, a spus că recunoaşte şi regretă faptele, arătând că a greşit, dar a făcut şi lucruri bune şi ar dori ca măcar să fie înlocuit arestul preventiv cu măsura arestului la domiciliu. De asemenea, a adăugat că are o situaţie familială foarte grea şi că, de când este arestat, a slăbit foarte mult.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor